Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Челси е новият крал на Европа!

Спорт

Челси е новият крал на Европа!

Челси е новият крал на Европа! - Tribune.bg
Снимка:

Челси е новият носител на Шампионската титла, след като надви с 1:0 Манчестър Сити в английския финал в Порто.

Рекордната покупка Кай Хавертц отбеляза паметното попадение в 42-ата минута, с което клубът от Лондон взима трофея за втори път в историята си след успеха през 2012 г.

Отборът на Томас Тухел категорично беше по-добрият, докато “гражданите” разочароваха и определено не оправдаха очакванията, че са фаворит. За цял мач футболистите на Сити отправиха само един удар в очертанията на вратата, а не им стигна и даденото 7-минутно продължение на втората част. Те обаче имаха претенции за дузпа в 61-вата минута за игра с ръка на Рийс Джеймс, но според ВАР нарушение на правилата не е имало.

Триумфът е специален за мениджъра на лондончани, защото преди година той беше начело на загубилия финала Пари Сен Жермен. В същото време Джосеп Гуардиола се разминава с купата вече десета година, като това сега беше първият финал за отбора му в ШЛ.

Челси можеше да има по-добър аванс в резултата на почивката, след като Тимо Вернер пропусна на два пъти. Две възможности обаче се откриха и пред Рахийм Стърлинг и Фил Фодън от състава на Сити. През втората част преследващият изравняване отбор остана без Кевин Де Бройне, който напусна с травма. Кристиан Пулишич пропусна да успокои Челси с втори гол в 73-ата минута, когато излезе сам срещу Едерсон, но не уцели вратата. Финалният натиск на Манчестър Сити доведе само до една опасност след шут на Марез, но кълбото профуча в аут.

TwitterTwitter


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати