Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Челси надви Лутън с 3:2 във Висшата лига

Спорт

Челси надви Лутън с 3:2 във Висшата лига

Челси надви Лутън с 3:2 във Висшата лига - Tribune.bg

Лондончани поведоха с 3:0, но едва удържаха победата

Челси потрепери при гостуването си на Лутън в мач от 20-я кръг на Висшата лига, но в крайна сметка измъкна победата с 3:2, след като водеше с 3:0. Гол на домакините беще отменен заради засада след намесата на ВАР, а на два пъти и гредите спасиха вратата на "сините" от Лондон. 

Първата по-опасна атака в срещата дойде в 5-ата минута, когато Мадуеке навлезе в противниковото наказателно поле и отклони към Конър Галахър, който стреля, но Камински спаси с крак. В 11-ата минута Коул Палмър откри за "сините". Николас Джаксън бе изведен очи в очи с Камински, полякът успя да избие, но Челси мигновено си върна топката и Коул Палмър с хубав и сислен шут опъна мрежата.

5 минути по-късно дойде първата добра възможност за Лутън. Рос Баркли обаче стреля над вратата от пряк свободен удар. В следващата атака пък Армандо Броя навлезе опасно отляво и би, но ударът му бе спасен от Камински. 

В 37-ата минута Челси контраатакува опасно. Леви Колуел подаде на Коул Палмър, който продължи към Чуквунонсо Мадуеке. След серия от финтове той стреля силно с десния крак и не остави никакви шансове на Камински - 0:2. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка. 

След паузата мениджърът на Лутън предприе две промени, като пусна в игра Таит Чонг и Чиедози Огбене. Второто полувреме започна динамично за домакините, които опитаха няколко опасни атаки, но им липсваше прецизност в завършващата фаза. В 60-ата минута Джаксън напредна добре с топка в крака и демонстрира чудесен дрибъл, като отправи шут по земя, но Камински улови. В 66-ата минута Чонг направи опасно прострелно центриране, но никой от съотборниците му не успя да засече.

В 69-ата минута Палмър беше изведен от Николас Джаксън в чиста позиция, излъга Камински и защитник на Лутън и с втория си гол направи резултата класически - 0:3.

В 76-ата минута Лутън все пак успя да върне едно попадение, но то бе отменено след преглед с ВАР заради засада.

Домакините обаче не се отказаха да търсят гола. В 80-ата минута след центриране на Чиедози Огбене Илая Адебайо нацели с глава напречната греда на Челси. От последвалия корнер Алфи Даути изпрати топката към Рос Баркли, който с глава намали резултата на 1:3.  Натискът на Лутън продължи и в 86-ата минута опасен удар с глава на Карлтън Морис бе избит в гредата от сръбския страж на Челси Джордже Петрович. Само минута по-късно Алфи Даути отново стреля с глава, Петрович изби, но при добавката Илая Адебайо довкара топката за 2:3. Последва още по-голям натиск на домакините и куп разбървания пред вратата на Челси, но топката така и не посети мрежата за трети път. 

 

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети