Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Челси стартира годината с реми

Спорт

Челси стартира годината с реми

Челси стартира годината с реми - Tribune.bg
Снимка:

"Сините" направиха 1:1 с Брайтън

Брайтън взе първа точка в историята на съперничеството си с Челси, след като двата тима направиха 1:1 в първия ден от календарната 2020 година. „Сините“ поведоха в 10-ата минута на двубоя от 21-ия кръг, а домакините изравниха в 84-ата с великолепно изпълнение на иранеца Алиреза Джаханбакш.

В петата минута Рийс Джеймс нахлу отдясно в пеналта на домакините и отправи удар с външния флац, но встрани от целта. Брайтън отвърна с опасна атака, при която шут на Стивън Алсате бе отклонен в корнер.

В 10-ата „сините“ изпълниха корнер, Зума засече с глава към Тами Ейбрахам, който стреля към вратата, но Арън Мойс се намеси и отрази. Последва добавка от няколко метра на Аспиликуета, при която нямаше кой да се намеси и гостите поведоха.

Десет минути по-късно Дан Бърн се контузи и трябваше да бъде заменен, като на негово място влезе Бернардо.

Тами Ейбрахам открадна топката от футболист на Брайтън в централната зона в 27-ата минута, след което проби бързо в половината на домакините, но вместо да подаде на включващия се отдясно Вилиан, реши да шутира и ударът му бе блокиран.

В последния четвърт час „чайките“ взеха инициативата и направиха няколко добри атаки, а в 43-ата Леандро Трусар пробва рефлекса на Кепа, който успя да избие с една ръка.

Челси бе по-активен в атака в първите минути след почивката. Пулишич на два пъти пробва да увеличи преднината на своя тим, но първо Раян парира удара му, а в 55-ата американецът не уцели рамаката на вратата.

С напредване на времето „чайките“ започнаха все по-често да притесняват отбраната на гостите, а в 80-ата Аарън Конъли успя да се пребори с Аспиликуета и Джеймс, след което прати към вратата, а Кепа Арисабалага успя с усилие да избие и да опази мрежата си суха.

Четири минути по-късно Брайтън стигна до изравняване с феноменално изпълнение на Алиреза Джаханбакш. При центриране от корнер Дънк отклони с глава към иранеца, който с перфектна задна ножица прати неспасяемо към далечния десен ъгъл на вратата.

Последните минути на двубоя бяха изпълнение с динамика, като първо Калъм Хъдсън-Одой бе много близо до втори гол за Челси, но след негов удар топката мина близко до сглобката на вратата, а в 89-ата удар на Нийл Мопей бе спасен с вещина от Кепа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети