Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Челси уреди Обамеянг в последния момент

Спорт

Челси уреди Обамеянг в последния момент

Челси уреди Обамеянг в последния момент - Tribune.bg

Пиер-Емерик Обамеянг премина от Барселона в Челси. Това стана буквално в последните минути на трансферния прозорец снощи след драматична битка с времето по оформянето на документите му. 33-годишният нападател от Габон подписа договор с лондонския клуб до лятото на 2024 година с опция за още една. Той ще носи фланелката с номер 9.

Барса обяви, че трансферната сума е 12 милиона евро. В каталунския клуб от Челси без пари идва Маркос Алонсо. През зимата на 2022 г. Пиер-Емерик разтрогна договора си с Арсенал и премина безплатно в Барселона. За клуба от Каталуния той отбеляза 13 гола в 24 мача. Обамеянг преди това е играл за Монако, Лил, Сент Етиен, Борусия Дортмунд.

"Много съм щастлив. Чест е да бъда част от този отбор и нямам търпение да започна. Имам недовършена работа във Висшата лига, така че е вълнуващо да се завърна", сподели Обамеянг. Той прекара малко повече от половин година на "Камп Ноу", след като подписа с каталунците като свободен агент през януари. В Челси той ще работи с бившия си треньор Томас Тухел, с когото бяха заедно в Борусия (Дортмунд). След привличането на Обамеянг общата сума, която клубът даде за лятна селекция е над 270 милиона евро. Клубът имаше нужда от нападател, след като това лято се раздели с Ромелу Лукаку и Тимо Вернер.

Обамеянг няма да играе около три седмици. По-рано тази седмица той бе жертва на нападение в дома му в Барселона, а по време на инцидента му бе счупена челюстта.

Челси успя да привлече и дефанзивния халф Денис Закариа. Той идва от Ювентус под наем, като "сините" имат възможност да откупят правата му срещу 30 милиона евро.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Челси, Барселона

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати