Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Челси вкара три на Борнемут и взе победата

Спорт

Челси вкара три на Борнемут и взе победата

Челси вкара три на Борнемут и взе победата - Tribune.bg

Челси постигна първа победа след завръщането на Франк Лампард на „Стамфорд Бридж“.

„Сините“ се наложиха с 3:1 при гостуването на Борнемут на „Виталити Стейдиъм“ в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Така лондончани постигнаха първа победа в седмица мач на Лампард.

Това е и първи успех за Челси от 11 март, когато спечелиха със същия резултат при визитата на Лестър. По този начин тимът от „Стамфорд Бридж“ си гарантира оцеляването във Висшата лига.

Първата опасност в мача бе в 5-ата минута пред вратата на Челси, но ударът на Жеферсон Лерма не намери целта, а топката премина агонизиращо близо до левия страничен стълб на вратата на Кепа Арисабалага.

Челси поведе в резултата в 9-ата минута, когато Канте центрира в наказателното поле на Борнемут, където Конър Галахър с глава от трудна позиция успя да вкара топката във вратата на Нето.

Борнемут успя да изравни резултата в 21-ата минута, когато Райън Кристи подаде на Матиас Виня, който с удар от границата на наказателното поле на Челси вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Арисабалага.

Кепа се наложи да прави решаващо спасяване в 71-ата минута, отразявайки удара на Матиас Виня.

Челси отново поведе в резултата в 83-ата минута, когато Беноа Бадиашил бе най-съобразителен в наказателното поле на Борнему и вкара топката във вратата на Нето.

Челси вкара трети гол в 86-ата минута, когато Рахийм Стърлинг изведе Жоао Феликс на чудесна позиция в наказателното поле на Борнемут, а португалецът не пропусна да вкара за трети път топката във вратата на Нето.

С тази победа Челси се изкачи на единадесето място с 42 точки и математически си гарантира оставането във Висшата лига, докато Борнемут е четиринадесети с 39 точки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети