Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Черно море надви Левски с 1:0 на "Ивайло"

Спорт

Черно море надви Левски с 1:0 на "Ивайло"

Черно море надви Левски с 1:0 на Ивайло - Tribune.bg

Отборът на Левски загуби с 0:1 домакинството си на Черно море в среща от 19-ия кръг на футболното ни първенство.

Единственото попадение на мача във Велико Търново отбеляза Алексадър Василев в 35-ата минута.

За Левски официален дебют направиха новите попълнения Рикардиньо и Асен Чандъров, докато Кристиан Димитров е на пейката. За Черно море пък от първата минута от новите започват Алекс Фернандес и Атанас Илиев.

Първата опасна атака организираха символичните домакините. В 3-тата минута Вандерсон Цунами отне топката и демонстрира добър поглед върху играта. Той пусна извеждащ пас в коридор към Рикардиньо. Нападателят на „сините“ се изплъзна от противниковата защита, но беше изпреварен от Иван Дюлгеров, който следеше играта, излезе напред и улови.

В следващите минути постепенно столичани започнаха по-трайно да се настаняват в половината на Черно море, но не успяваха да създадат опасности пред вратата на Дюлгеров.

В 13-ата минута Алекс Фернандес от Черно море получи първия жълт картон в мача.

В 17-ата минута Ивелин Попов пробва късмета си с удар от сериозна дистанция – никакви проблеми за вратаря на „моряците“, който улови безпроблемно. Това беше първият точен удар от началото на мача.

Четири минути по-късно Васил Панайотов изпълни корнер отляво по атаката на варненци. Атанас Илиев засече с глава, но много неточно.

В ответното нападение Рикардиньо получи в наказателното поле. Таранът стреля мощно в обсега на Дюлгеров. Стражът реагира блестящо, за да избие в ъглов удар.

В 26-ата минута Дюлгеров отново трябваше да се намесва. Уелтон създаде проблеми за Черно море отляво и комбинира с Филип Кръстев. Халфът стреля с левия крак право в ръцете на вратаря.

Секунди по-късно Хосе Кордоба проби през центъра и подаде към Илиян Стефанов. Последва удар по земя в долния ляв ъгъл на вратата. Дюлгеров за четвърти път от началото на мача се намеси безупречно, за да запази резултатът непроменен.

В 35-ата минута Черно море поведе в резултата. Виктор Попов центрира отдясно, Николай Михайлов не можа да изчисти добре топката, която се удари в напречната греда, а след това с глава Александър Василев я прати в мрежата на сините за 0:1

Три минути преди края на първата част Левски се справи с центриране от пряк свободен удар. Топката попадна в Александър Василев, който пробва изстрел от голямо разстояние, но покрай вратата на Михайлов.

В добавеното време на първото полувреме Велислав Василев имаше свободно пространство пред дъгата на наказателното поле на Левски. Вместо да комбинира със съотборник, опита мощен удар, който беше доста неточен. Не се наложи на Михайлов да се намесва.

Малко след старта на втората част играта отново беше прекъсната заради димка и силно намалена видимост. След като не се игра в продължение на 7-8 минути, Никола Попов най-сетне поднови действията на терена.

В 57-ата минута Асен Чандъров имаше възможност да стреля, но го стори много-много неточно и слабо.

Варненци умело убиваха ритъма на играта и не даваха много шансове на Левски да възстанови равенството. В 68-ата минута Хосе Кордоба реши да пробва отдалеч. Изпълнението беше много несериозно и определено защитникът трябваше да потърси свой съотборник.

В 70-ата минута топката за втори път навести мрежата на Левски. При едно дълго подаване тя се отклони от Атанас Илиев и стигна до Алекс Фернандес. Той стреля от малък ъгъл, получи се рикошет в тялото на Ноа Сонко Сундберг, а Николай Михайлов се оказа безпомощен, като беше хванат в крачка. Голът не беше зачетен след намеса на ВАР. Първоначално имаше съмнения за засада на Атанас Илиев, но такава нямаше. Оказа се, че Илиев е играл с ръка.

Седем минути по-късно Михайлов за трети път беше преодолян. При центриране на Александър Василев отляво Исмаил Иса реализира с глава. И този гол не беше зачетен заради засада. Нападателят категорично беше зад защитата на „сините“, така че съмнения в случая нямаше.

Десет минути преди изтичането на редовното време символичните домакини организираха стойностна атака през центъра. Тя завърши с удар на Кръстев от дистанция, който не беше точен.

В 86-ата минута Роналдо беше намерен на границата на наказателното поле. Бразилецът стреля от движение по земя, ала Дюлгеров изби.

В последната минута от редовното време Исмаил Иса беше изведен на десния фланг. Той пробва да изненада Михайлов с удар по земя в близкия ъгъл. Михайлов внимаваше и спаси.

Левски - Черно море 0:1

Голмайстор: Василев 35


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети