Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Черно море постави клубен рекорд по продажби на свои футболисти

Спорт

Черно море постави клубен рекорд по продажби на свои футболисти

Черно море постави клубен рекорд по продажби на свои футболисти - Tribune.bg

От миналия януари до сега в различни дестинации поеха цели петима футболисти на варненския клуб, като трима от тях са юноши на клуба.

Всичко започна миналия януари с продажбата на Мартин Костадинов на Арда. Налаганият епизодично на "Тича" като десен и ляв краен бранител не успя да се пребори в конкуренцията на Виктор Попов и Цветомир Панов и пое в посока Кърджали.

Дойде месец юни, когато Черно море направи трансферен удар с продажбата на национала Мартин Минчев. Крилото направи много силни мачове с екипа на "Морето", които първо го изстреляха до националния отбор, а след това и в чешкия гранд Спарта Прага. Куп отбори проявяваха интерес, или отправяха оферти за Мартин, сред които Брентфорд, Кьолн, Хофенхайм, Цървена звезда, Емполи, Алмерия, Щурм, Монца и Дженоа. В крайна сметка най-настоятелен и платежоспособен се оказа Спарта, като спряганата трансферна сума за него е между 1 000 000 и 2 000 000 евро.

Следващият изходящ трансфер на "Тича" бе на вътрешния полузащитник от Кабо Верде Патрик Андраде. Много настоятелен за него беше Хайдук Сплит, но в крайна сметка националът пое към шампиона на Азербайджан Карабах, където се представя на много високо ниво.

В началото на този месец Черно море продаде юношата си Петър Вуцов на Славия. Пепи не успя да се пребори в конкуренцията на Васил Панайотов и Стефан Велев в средата на терена. Интересът от страна на Славия към него дойде в точния момент.

Последният изходящ трансфер на "Тича" бе на Мат Курьор. Интерес към голмайстора на efbet лига имаше от редица отбори, но най-настоятелен бе турският Самсунспор, който брои 100 000 евро за него.

Така в рамките на малко повече от година Черно море прибра около 5 000 000 лева от трансфери на своите футболисти, което не се бе случвало никога в клубната история, съобщава dsport. Любопитен е фактът, че от "Тича" ще получат между 20 и 30 процента от следващ трансфер на продадените по-млади футболисти. Тази клауза е заложена в техните договори с настоящите им клубове.

Тези трансфери накараха чуждите клубове вече по - често да поглеждат към "Тича", където има достатъчно котируеми млади играчи като Илиан Илиев, Виктор Попов, Денислав Ангелов и Иван Дюлгеров. За интерес се говори и към 25-годишното белгийско крило Файсел Касми.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати