Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Черно море продаде Мартин Минчев на Спарта (Прага) за 1,2 милиона евро

Спорт

Черно море продаде Мартин Минчев на Спарта (Прага) за 1,2 милиона евро

Черно море продаде Мартин Минчев на Спарта (Прага) за 1,2 милиона евро - Tribune.bg

Договорът е за 4 години

Един от най-големите таланти на българския футбол в последните 10 години Мартин Минчев е продаден на един от грандовете в Чехия Спарта (Прага)! Новината съобщи треньорът на "моряците" Илиан Илиев след равенството 2:2 с Етър. Според информации трансферната сума е отлична за нашите стандарти - 1,2 милиона евро! Договорът е за 4 години, Черно море ще получи и 20 процента от бъдеща продажба на футболиста.

Освен това варненският клуб ще получава различни бонуси в зависимост от представянето на играча. В клубната каса ще влизат пари за определен брой изиграни мачове, участия в Лига Европа, шампионска титла или купа на Чехия и т.н., което прави договора изключително благоприятен за Черно море.

19-годишният Мартин Минчев ще има голям шанс да попадне в полезрението на клубове от Бундеслигата, защото чешкото първенство се следи постоянно от местните треньори и агенти. Миналия сезон интерес към него проявяваха Хофенхайм и Кьолн, които сега ще могат да гледат по-отблизо изявите му на терена.



Новината за трансфера на Минчев в отбор от ранга на Спарта (Прага) е повече от отлична за Черно море и българския клубен футбол. Талантливият варненец ще има възможността да направи пробив в някое от големите първенства на Европа и да вдигне значително класата си, което ще е от полза за националния отбор. Въпреки крехката си възраст, той вече записа няколко мача за държавния тим, включително и като титуляр.

В момента чешкото първенство продължава, като Спарта (Прага) е на трето място в класирането. Отборът няма шанс да мине напред в класирането или да падне назад, което означава, че ще играе в Лига Европа. Спортен директор на клуба е легендата на чешкия футбол Томаш Росицки. Той лично е настоявал за трансфера и днес подписа контракта. „Забелязахме Мартин през лятото на 2018 година в мача на юношеските формации на Чехия и България. Оттогава го наблюдаваме. Той премина през всички младежки формации на България и стана национал на своята страна на сравнително малка възраст”, коментира Росицки.

„Той е много добре физически, бърз играч, който може да бележи. Треньорите ще могат да го използват на множество позиции в атака. Той може да се окаже от голяма полза за нашия отбор както по крилата, така и в атака. Мартин е младо и амбициозно момче, което иска да постигне нещо в кариерата си. Той не е просто талантлив, той е гладен за успехи, а ние се интересуваме точно от такива играчи”, каза още Росицки.

Днешният трансфер показва правилният път за развитието на младите български таланти. Минчев отива да играе в един от грандовете на Чехия и има голям шанс да бъде забелязан и привлечен в Бундеслигата в следващите няколко години.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Черно море

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп