Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Черно море с жалба срещу съдията на мача с Левски

Спорт

Черно море с жалба срещу съдията на мача с Левски

Черно море с жалба срещу съдията на мача с Левски - Tribune.bg
Снимка:

Черно море входира официална жалба срещу съдийството на мача с Левски от 26-я кръг на първенството, съобщават от варненския клуб.

"Моряците" допуснаха поражение с 0:2 от "сините", а двубоят бе ръководен от Волен Чинков.

"Апелираме за това да се действа адекватно в съответствие с Правилника на футболното съдийство и Правилата на играта футбол, да се отчете фактът, че в момента българския футбол на всички нива е с изключително лош имидж, има голямо обществено недоволство и до голяма степен това се дължи именно на неадекватно и поръчково съдийство, което НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Също така следва да бъде направен задълбочен анализ за съдията Чинков. Дали той има морално-волеви качества да ръководи срещи от елитен футбол под напрежение или е международен съдия поради друга служебна обвързаност.

По презумпция съдиите са независими и следва да вземат решения по-време на срещите, единствено въз основа на правилата на играта футбол, съдийския правилник и вътрешното си убеждение. Също така обръщаме внимание, че една стара и негативна практика, продължава, а именно при срещи с участие на отбор от гр. София, съдийската бригада да е от същия град. Тази практика е абсолютно неприемлива и в разрез с етичните правила в спорта и трябва да бъде прекратена. Съдийската комисия следва да постави при равни условията участниците в надпреварата, а не по този начин да толерира един от тях в нарушение на принципите на честната игра.

Във видеото поместваме една малка, но съществена част от мача, в която футболисти на Левски не получават жълти картони, според критерия на Волен Чинков срещу играчи на Черно море. Дори има ситуация, в която играч на "сините" рита без топка Евгений Сердюк, но и тази ситуация е подмината от рефера" пишат от Черно море.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати