Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Черно море си осигури баража за Европа след победа над Царско село

Спорт

Черно море си осигури баража за Европа след победа над Царско село

Черно море си осигури баража за Европа след победа над Царско село - Tribune.bg
Снимка:

Черно море си гарантира предсрочно седмото място в крайното класиране на футболната efbet Лига.

Това стана факт, след като „моряците“ се наложиха с 1:0 над Царско село и са недостижими на върха в групата си за място в баража за евротурнирите през новия сезон.

Първата възможност в двубоя се откри пред „царете“ още в шестата минута, когато Карим Роси бе изведен зад защитата, но си поведе твърде силно топката и пропиля добрия шанс.

Отговорът на „моряците“ не закъсня. Само 3 минути по-късно Жозе Гомеш получи в наказателното поле, но стреля прекалено слабо и вратарят Михаил Иванов спаси с лекота.

Последваха равностойни минути.

Леандро Андраде замени Илиан Илиев-младши и в 58-ата минута опита изстрел от дистанция, но над целта.

Не след дълго Карим Роси реализира красиво попадение с плътен изстрел от границата на пеналта, но голът му в 67-ата минута бе справедливо отменен заради засада.

Секунди след това пък се стигна до разбъркване в наказателното поле на гостите, след като Родриго бе изведен зад гърба на „червената“ отбрана, но реши да търси пас, вместо удар, което се оказа грешно решение и вратарят на домакините отново спаси.

В 71-ата минута Черно море откри резултата.

Резервата Файсел Касми изведе отлично на фланга Панов, който центрира към точката за дузпа, а там връхлитащият Пабло Гарсия от движение прати топката в мрежата и даде преднина на „моряците“.

Попадението сякаш изнерви домакините и не след дълго те останаха с човек по-малко на терена. Това се случи в 77-ата минута, когато Луис Педро изрита топката към паднал играч на Черно море, което му донесе втори жълт и съответно червен картон.

Не след дълго се стигна и до спиране на мача, тъй като един от феновете на Царско село скочи срещу Илиан Илиев и го наплю. В крайна сметка скандалът бе потушен, след като охраната се намеси и двубоят продължи.

До края обаче повече попадения не паднаха и така Черно море стигна до победата, която подпечата мястото на тима в баража с Арда (Кърджали) за участие в новия европейски турнир Лига на конференциите.

Това означава, че последният двубой на „моряците“ срещу Левски ще е само за престиж, а „сините“ със сигурност няма да играят в Европа през новия сезон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети