Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Чудесно представяне на девойките в първия ден на Европейското по художествена гимнастика

Спорт

Чудесно представяне на девойките в първия ден на Европейското по художествена гимнастика

Българските девойки се класираха за два финала в първия ден на европейското в Киев.

България може да се похвали с програма максимум в първия ден на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в столицата на Украйна Киев.

На въже Ева Брезалиева игра много силно и с оценка от 21.100 и се класира за финалите с трети резултат от намерилите място във финала.

Стиляна Николова изигра отлична топка и с оценка от 21.950 т. също се класира за финалите с четвърти резултат от класиралите се финалистки.

Регламент на Шампионата:

При девойките днес и утре са квалификации за финалите на отделните уреди, при тях няма многобой, медалите ще се разпределят само във финалите на уредите. Във финалите при девойките се класира по една гимнастичка от държава.

Оценките на девойките (индивидуално) от квалификациите и тези на ансамбълите-жени ще сформират сбора, от който ще се излъчи отборното класиране. България няма да има участие при ансамбли-жени, заради положителен тест за ковид на Ерика Зафирова.

В днешните квалификации на въже Стиляна допусна грешки и получи оценка 19.750. В изпълнението на Ева на топка също имаше сериозна грешка и тя бе оценена с 19.900 т.

Днес България е без съдия, защото българската съдийка Рада Вражева е съдия на линия. Надяваме се утре да имаме съдия в съдийските бригади.

Утре надпреварата в квалификациите при девойките продължава с изпълненията на вторите два уреда - бухалки и лента.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още