Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. COVID-19 плъзна в два клуба от Висшата лига

Спорт

COVID-19 плъзна в два клуба от Висшата лига

COVID-19 плъзна в два клуба от Висшата лига - Tribune.bg
Снимка:

Ситуацията в Челси е сериозна: шестима заразени, осем в изолация. Погба от Юнайтед също е с положителна проба.

Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба е дал положителен тест за коронавирус, предават медиите в Англия. 27-годишният полузащитник бе включен в състава за Франция за предстоящите мачове в Лига на нациите, но ще бъде заменен при „петлите” от Едуардо Камавинга след теста за него.

Сезонът в Англия пък стартира на 12-и септември, като „червените дяволи” ще започнат седмица по-късно заради ангажиментите си в Лига Европа през вече миналия сезон.

Подготовката на Челси за новия сезон също ще бъде сериозно нарушена, след като част от играчите са се върнали от почивката си заразени с Covid-19. Осем футболисти на лондончани ще пропуснат първите тренировки, тъй като са в изолация.

От клуба потвърдиха, че няколко играчи са дали положителни тестове, но не дадоха подробности и не обявиха имената им.

Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам, Кристиан Пулишич и Фикайо Томори са под карантина след завръщането си от гръцкия остров Миконос, където са били на почивка. Жоржиньо, Рос Баркли, Емерсон и Миши Батшуай също стоят далече от базата на Челси.

Няма информация кои от играчите са заразени, но според The Telegraph шестима от тях са с положителни тестове, а двама са изолирани поради контакт със заразените.

Ейбрахам и Маунт бяха повикани в състава на Англия за предстоящите мачове от Лигата на нациите и тяхното състояние може да създаде проблеми и на националния отбор. Баркли, който не намери място в състава на британците поради контузия, също бе на Миконос. Жоржиньо почива в Капри, Италия, а Батшуай бе в Кан, Франция.

Челси ще изиграе първата си контрола от предсезонната подготовка в събота срещу Брайтън. Първият мач на тима във Висшата лига е срещу същия съперник на 14 септември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети