Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Дамбраускас: Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва

Спорт

Дамбраускас: Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва

Дамбраускас: Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва - Tribune.bg

Наставникът на Лудогорец говори преди предстоящия мач срещу Шахтьор Солигорск в първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Двубоят срещу беларуския тим е утре, от 20:00 часа.

"Мисля, че Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва. Имахме месец подготовка и се опитахме да надграждаме физически и тактически. След като разбрахме противника, събрахме доста информация за него и се подготвихме добре. Важна е самата мотивация на футболистите, нека не забравяме, че това ще ни е първи официален мач. Смятам, че с всеки следващ мач ще надграждаме все повече и повече, както бе и на лагера ни в Австрия", заяви специалистът.

"Мисля, че почти всички са готови. Алекс Сантана не може да играе заради червения картон в последния мач миналия сезон. Ихинио Марин все още не е на разположение, но всеки ден тренира индивидуално и се наблюдава прогрес. Щастлив съм, че мога да разчитам на всички останали."

"Отговорът е много прост. Имаме едни квоти, с които трябва да се съобразяваме, когато избираме групата за мача. Ротариу дойде по-късно и не бе тренирал. Анисе се присъедини късно, защото бе с националния си отбор. Решението за това е треньорско. Избираме най-готовите и тези, които имат най-добри взаимовръзки помежду си на терена. За всеки следващ мач нещата може да се променят", заяви Дамбраускас относно избора си от футболисти за двубоя.

"Не е лесно да кажа няколко думи за Шахтьор. Те са един доста опитен отбор, който има ясно изразен стил. Опитват се да доминират, което се забелязва и в първенството. Успяват да използват минимално време за всяко действие на терена, включително и преминаването от защита в атака. Смея да твърдя, че още миналия сезон съм следял отбора доста отблизо, защото там има доста играчи, с които съм работил. Наистина знаят как да спечелят, и то в последните минути на мача, което говори за класа. 14 победи от 15 мача говорят за класа. Все пак и те имат своите слаби страни, от които ние трябва да се възползваме."

"Всеки треньор прави анализ на предишния сезон - да разбере кое е било добре и кое не. Ние знаехме какво трябва да подобрим и кое да запазим. Последният сезон може би не се справихме на чак такова високо ниво, но се справихме добре в изнасянето на топката. Утрешният мач обаче е много различен от тези в Австрия. Там противниците ни бяха отбори, които пресират високо и обичат да доминират, което пък ни даваше възможност да използваме празни пространства. Утре очаквам да играем срещу отбор в по-нисък блок, което предразполага много по-усърдна работа", допълни Дамбраускас.

"Мисля, че те имат предимство, но до колко това ще окаже влияние зависи от това как ние ще влезем в мача. Колко грешки ще направим ние и до колко ще се възползваме от техните такива. Все пак ние не идваме от плажа, идваме от едномесечна подготовка с добър ритъм, така че е време да го покажем и на терена."

"На този етап мисля, че е много важно да имаш дълбочина на състава. Ако погледнете календара, ще видите, че в следващите 6 седмици ни очакват наистина тежки мачове. Стартираме с мач в Европа, после двубой за Суперкупата, а после с трудни мачове и в първенството. Така че имаме нужда от тази дълбочина, но аз повтарям постоянно на футболистите, че всичко се доказва на тренировъчното игрище, където всеки трябва да докаже, че заслужава да бъде титуляр. Ние не можем да участваме само с 11 играчи в толкова сгъстен календар и ще имаме нужда от всеки", завърши Дамбраускас.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети