Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Дамбраускас: Моуриньо отвори много врати за хора за мен

Спорт

Дамбраускас: Моуриньо отвори много врати за хора за мен

Дамбраускас: Моуриньо отвори много врати за хора за мен - Tribune.bg
Снимка:

Новият старши треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас разказа любопитни неща за своята кариера до този момент, както и какви са целите пред него и тима на Лудогорец.

Литовският специалист ще направи своя официален дебют начело на шампионите днес в мач от турнира за Купата на България срещу Спортист Своге.

Ето какво сподели Дамбраускас:

„Няма как да бъда съпоставян като Моуриньо, даже и като литовския такъв. Той е сред най-великите за всички времена, успехите му са безброй. Подобни сравнения биха били все едно да говорим за Земята и за някоя друга планета на светлинни години разстояние.

Мениджърите, които не бяха играли футбол преди Моуриньо се брояха на пръсти, така че тепърва хората ще са му благодарни занапред. По негово време е било много по-трудно да си мениджър, без да си имал игрална кариера. Новите технологии позволяват на журналисти, анализатори и др. да станат част от света на футбола.

По мое време имаше страхотни литовски играчи, хора, които са печелили купи в Шампионска лига и Лига Европа. Аз си задавах въпроса какво мога да предложа, като специалисти, който не е играл футбол. Имах план за всяка година, 7 различни сфери, като всяка една година исках да се подобрява в някоя от тях. Започвах да пиша блогове и да се свързвам с хора от света на футбола в Литва, което ме усъвършенства в много аспекти. В Англия изчетох доста материали и обменях идеи. Много треньори започват именно по този начин във футбола. Моуриньо отвори много врати за хора за мен.

Ринус Микелс остави голяма следа в мен с книгата си „Тиймбилдинг“. Няма да съм оригинален като добавя към списъка с любимите ми треньори хора като Биелса, Гуардиола, Моуриньо, Тухел, Нагелсман и др.

Ще прозвучи арогантно, но целта ми е да създам игрови облик на Лудогорец, който да накара други отбори да искат да го заимстват. Тимът има своето ДНК. Аз искам да го запазя, но и да надградим, за да смаем световния елит и да покажем как отбор от толкова скромен град може да играе такъв страхотен футбол“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети