Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Даниел Александров от ГЕРБ: Турнир по борба в Дупница ще има, но със закъснение

Спорт

Даниел Александров от ГЕРБ: Турнир по борба в Дупница ще има, но със закъснение

Даниел Александров от ГЕРБ: Турнир по борба в Дупница ще има, но със закъснение - Tribune.bg

Депутатът заяви, че продължава битката му за нова зала по борба в града

Депутатът на ГЕРБ и бивш състезател по борба Даниел Александров даде пресконференция, за да опровегае по думите му „грубите лъжи“, че са усвоени пари от Министерството на спорта и не са изразходвали по предназначение. Става въпрос за подписан договор с община Дупница за предоставяне на 3000 лева за провеждане на коледен турнир по борба в града. Народният представител е входирал писмо до Николай Божинов - председател на Фондация „Български спорт“. В него се обяснява, че е било закупено нужното оборудване и са осигурни награди. Били са проведени разговори с клубовете в страната

„Беше голямо желанието ни да организираме този турнир, но не състоя заради закъснение при издаването на лиценза ни от Минитерството на спорта. Дойде преди 2 седмици и след проведени разговори с клубовете в страната ни уведомиха, че вече са разпуснали децата заради празниците и няма как да се съберат“, обясни Александров. 

По думите му турнирът ще се проведе със забавяне като датите не са конкретизирани. „Чух от сегашното ръководство да върнем средствата, за да се организира „Спортист на Дупница“. Аз ще се обърна с такъв призив – не знам как с тези средстава ще се организира или как биха помогнали тези пари за организацията - но тези пари са целенасочени и те не могат да се харчат за друго освен за коледен турнир, който ще се проведе, но със закъснение“, уточни той.

Народният представител опроверга и друго твърдение на новото ръководство в града, което по думите му си „приписва заслуги, които не са точно техни“.

„Знаете болката на „Марек“ Дупница за стадион „Бончук“. Ще бъдат отпуснати по сметката 2 милиона и 400 хиляди лева за реконструкция – за поливни системи, козирка и други. Една от уговорките беше поименно да се представят проекти по общините - както в Дупница, така и в страната. Има входирани проекти поименно и те не могат да се разходват за друго. Бъдете коректни“, призова Даниел Александров. Той добави, че все още не е мислил дали да говори за зала с местната власт, защото тя трябва да отговаря на стандартите за тренировки на деца.

„Не знам дали след месец или два на кмета няма да му скимне нещо и да каже да напуснем залата. Ще се консултирам. Много ми се иска в град като нашия, който е извадил много велики спортисти, да си имаме клуб по борба. През 2015-2016 г. гръбнакът на националния отбор по борба бяхме 10-15 човека от Дупница. Силно се надявам кметът да си влезе в роля и да не говори празни праказки. Да не бъде мащеха на спорта, а да помога“. Народният представител от ГЕРБ обясни, че трябва само помещение, което ще бъде оборудвано, има осигурени над 50% средства от спонсори.

„Аз знам откъде съм тръгнал. Обръщам се към цялата спортна общност в града ни – в мое лице имате приятел. Аз няма да се откажа“, категоричен беше Даниел Александров. По груби сметки за качествено оборудване на зала трябват около 100 000 лева.

Той даде за пример залата по волейбол в Дупница: „Имахме крещяща нужда от нея. Нашият отбор играе Шампионска лига, Купата на България е печелил 4 пъти. Нямахме зала. Над 3 милиона лева тогава бяха осигурни от Бойко Борисов през 2015 г. Винаги съм казвал, че има три стълба в държавата – туризъм, образование и спорт“, заключи Александров.

Общинският съветник в мандат 2019 - 2023 Георги Наумов припомни, че Сдружение “Дупница спорт” развива дейност вече 4 години.

„Сдружение “Дупница спорт” никога не е взело и 1 стотинка от Община Дупница”, подчерта той. Наумов изказа благодарности към предишното ръководство и кмета Чимев за цялата оказана подкрепа и помощ. „В лицето на Общината винаги сме имали съмишленици и хора, на които можем да разчитаме. От днешното ръководство не виждам това. Не мога да си обясня защо. Това, че имаме политически различия, не трябва да ни прави врагове, а в един дебат да видим кое е полезно за спорта. Явно от другата страна не мислят така”, подчерта Наумов.

Той се оплака, че кметът Първан Дангов го е бил на публично място - на галавечерта по кибокс миналата събота в залата кметът на Дупница го нападнал първо словесно, а после и го удрял. Скандалът бил именно заради отпуснати пари за коледен турнир по борба. „Размаха ми пръст и ми каза да върна парите. Отидох при него, за да го попитам какво има предвид. Това са целеви средства, отпуснати по проекти“.

„Явно човекът загуби самообладание, позволи си да ме хвана за ревера, два шамара ми удари, каза, че ще ме съсипе и даде на прокурор. Оттам отидох в полицията и подадох жалба. Това не може да е лицето на Дупница", заяви Наумов и допълни, че според него кметът лъхал на алкохол. 

„Пак казвам: няма какво да връщаме на Община Дупница. Парите, осигурени за този турнир по борба, са целеви и изцяло се харчат по предназначение, както и всички средства от бизнеса на Дупница и приятели, за което им благодаря! Явно кметът е подведен от свои служители, защото отпуснатите средства от фондация „Български спорт” не са в стойност на 9 Хил. лв. Три хиляди са отпуснати за ремонт на съблекалните в с. Червен брег, три хиляди - за турнира по борба и три хиляди са отпуснати за Сдружение „Дупница спорт” да организира футболен турнир, който има през 2023 г, ще има и през 2024 г.”, поясни Наумов. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети