Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Даниел Ангелов с ползотворни срещи на треньорската конференция на Тенис Европа в Минск

Спорт

Даниел Ангелов с ползотворни срещи на треньорската конференция на Тенис Европа в Минск

Даниел Ангелов с ползотворни срещи на треньорската конференция на Тенис Европа в Минск - Tribune.bg
Снимка:

Тази година основната тема на конференцията беше фокусирана върху националните тенис центрове за обучение

Българска федерация по тенис взе участие в конференцията на европейските тенис треньори в Минск (Беларус). Делегати от цяла Европа участваха в конференцията на Тенис Европа, която се проведе в сградата на Беларуския олимпийски комитет. От българска страна участва Даниел Ангелов, национален треньор по тенис.

През тази година основната тема на конференцията беше фокусирана върху националните тенис центрове за обучение, а двудневната програма включи редица презентации по темата. Това беше една изключителна възможност за България да бъде в крак с тенденциите по тази тема в Тенис Европа и ITF.

По време на конференцията Даниел Ангелов имаше възможност да проведе разговори с много от най-известните лектори и ръководни фактори в Тенис Европа и ITF. Всеки един от тях изрази своята готовност да съдейства с опит и идеи за развитието на българския тенис и на Българския тенис център.

Даниел Ангелов се срещна Витор Кабрал - директор по развитието за Европа на ITF, който през месец юни ще бъде на посещение в България по покана на родната тенис федерация.

Една от най-впечатляващите презентации на конференцията направи Карл Мейс, треньор на бившата световна номер 1 Ким Клайстерс и настоящ директор на „Академия Clijsters". В момента това е една от най-добре развитите академии с изключително модерна методология на топ тенис ниво. Даниел Ангелов запозна Карл Мейс с нашите топ играчи и с Националния тенис център. От своя страна г-н Мейс е изразил своята готовност за сътрудничество и обмяна на идеи за развитието на нашите треньори.

По време на конференцията Даниел Ангелов се срещна и с Дермът Суини от Международната федерация по тенис, който отговаря за лицензирането на националните тенис центрове.

Програмата за националните тенис центрове за обучение позволява на страните членки да кандидатстват за финансиране за поддържане или разширяване на националните центрове за обучение, с цел увеличаване на възможностите и насърчаване за развитието им.

Делегатите направиха обиколка на Националния център за обучение на федерацията по тенис на Беларус и други тенис съоръжения в Минск.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети