Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Даниел Ангелов: Успехите са резултат от постоянството и работата

Спорт

Даниел Ангелов: Успехите са резултат от постоянството и работата

Даниел Ангелов: Успехите са резултат от постоянството и работата - Tribune.bg
Снимка:

Говори треньорът на националките по тенис до 12 г. и главен координатор на програмата „Новите шампиони“

Преди месец момичетата на България до 12 г. спечелиха второ място на Европейската отборна зимна купа в Съндърланд (Великобритания). Освен това България за седми пореден цикъл класира отбори на финалите на европейски първенства, което се случва за първи път в историята. Добрата серия започна от 2016 г. и можем да я свържем с появата на програмата 3Т, която е вече част от „Новите шампиони". Този успех показва цялостната работа на федерацията. Добра планираност на международните турнири и добра подготовка на състезателите. Даниел Ангелов е треньор на националките до 12 г. и главен координатор на програмата „Новите шампиони“. Ангелов даде специално интервю за сайта на БФТ.

- Успехът е забележителен и много значим. Той е резултат от постоянството и работата на БФТенис и на всички колеги по клубовете. Самият успех значи само едно, че българският тенис върви само напред.

- В кой момент беше най-трудно по време на зимната европейска купа?

- Ние притежаваме много добър отбор. Момичетата набор 2007 г. имат голям потенциал и доказаха ,че са сред най-добрите в Европа. Най-тежък ни беше мачът срещу Русия. Там бяхме надиграни и рускините заслужено спечелиха.

- От много време сте заедно с тези момичета. Как виждате тяхното развитие?

- Със сигурност има надграждане и развитие, но трябва и още много работа. Много добре би било, ако успеем да доразвием своята борбеност и своето трудолюбие в трудните мачове. Тогава, когато нещата не се развиват в наша полза и играта ни не върви. Ако ние успеем да продължим да се борим и да се трудим на 100 процента без значние от развитието на нещата, то тогава ще надградим още повече.

- Самите момичета осъзнават ли вече с какво са се захванали?

- От части да, но не напълно. Те тепърва прохождат в международния състезателен тенис. Имат да учат и да работят върху много неща. Все още имат сравнително малък натрупан опит и са още на първото стъпало.

- Вие сте отговорник на националните отбори и по проекта „Новите шампиони". Има ли някакви разлики в програмата през тази година и на какво ще наблегнете?

- Няма сериозни разлики. Просто програмата „3Т" се влива в „Новите шампиони". Разликата от миналата година е, че сме намалили турнирите при по-малките, за да имат време децата заедно със своите треньори да обърнат внимание върха развитието си като играчи, а не толкова върху състезаването. Така, когато тези състезатели станат на 16-18 години ще могат да бъдат успешни и живот и здраве да направят един успешен преход към професионалния тенис.

- Този проект е вече за четвърта година. До колко помогна тази програма на вече преминалите през нея?

- Както се казва, когато фактите говорят и боговете мълчат. Знаете Пьотр Нестеров имаше изключително успешна година, която му беше първата след този проект. Дария Радулова също върви много добре и стана Държавна шампионка за жени. Това доказва, че основната идея на програмата започна да дава много добри резултати.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети