Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Дари кръв от 3 август във Варна, гледай националите по волейбол от 9 до 11 август

Спорт

Дари кръв от 3 август във Варна, гледай националите по волейбол от 9 до 11 август

Дари кръв от 3 август във Варна, гледай националите по волейбол от 9 до 11 август - Tribune.bg
Снимка:

Българската федерация по волейбол с благотворителна кампания с Кръвен център Варна преди олимпийската квалификация

Благотворителна кампания за кръводаряване във Варна ще донесе на включили се в нея възможност да гледат на живо мач на националния отбор на България по волейбол за мъже от най-важния форум за годината - олимпийската квалификация от 9 до 11 август в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Българската федерация по волейбол и Кръвен център Варна организират ден на благотворително кръводаряване, а първите 40, включили се в кампанията, ще получат билет за мач на волейболните национали. Кампанията по кръводаряване ще стартира на 3 август (събота) от 9 до 14 часа в Кръвен център Варна - бул. "Цар Освободител" 100 ( в двора на Окръжна болница). Благотворителната инициатива ще продължи и от понеделник (3 август) до петък (9 август), деня на първия мач на България от олимпийската квалификация. През седмицата работното време на Кръвния център е от 8 до 18 часа (с почивка за дезинфекция от 13 до 13,30 часа).

От 9 до 11 август в Морската столица България има три битки за класиране на Олимпийските игри в Токио догодина. Съперници на България за олимпийската квалификация са Египет, Пуерто Рико и Бразилия. В първия си мач от надпреварата "лъвовете" излизат срещу Египет на 9 август, а преди това в зала „Конгресна“ играе дебютната си среща олимпийският шампион Бразилия – срещу Пуерто Рико. Във втория си мач на 10 август българските национали се срещат с Пуерто Рико. Преди него бразилците играят с Египет. В последния двубой волейболистите на България се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия на 11 август. Трите мача на България са от 20,30 часа, а първите двубои в петък, събота и неделя са от 17 часа.

Само победителят в квалификационния турнир получава квота за Олимпийските игри в Токио 2020. Вторият в класирането ще има още една възможност на континентална квалификация, която ще бъде в началото на следващата година. Билетите за квалификацията са в продажба на ticketportal.bg, а във Варна -на касата на Двореца на културата и спорта и на касата на Летния театър.

Волейболните национали на България имат нужда от подкрепа, каквато винаги са получавали в Двореца на културата и спорта във Варна, в трите важни битки на 9, 10 и 11 август. А всеки ден хора имат нужда от добри дела - дарената кръв е с цената на спасен живот.

„Очакваме ви от 3 август в Кръвен център Варна и на 9, 10 и и 11 август в Двореца на културата и спорта. Заедно за България!”, написаха от Българската федерация по волейбол на официалната си страница.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети