Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Денис Шаповалов: Имам дълъг път до финала в София

Спорт

Денис Шаповалов: Имам дълъг път до финала в София

Денис Шаповалов: Имам дълъг път до финала в София - Tribune.bg
Снимка:

Шаповалов за първи път е водач на схемата на турнир от АТП именно в София

Водачът в схемата на турнира от категория АТР 250 в София Денис Шаповалов от Канада заяви, че се чувства готов и няма търпение да излезе на корта в зала „Арена Армеец“, от която е впечатлен, съобщава БНР.

Шаповалов, който е 12-и в световната ранглиста, е в серия от три поредни загуби напоследък, но се надява да завърши сезона си позитивно в българската столица.

„Да, отпаднах рано на предишните три турнира, но сега се чувствам добре. Дадох си малко почивка, свеж съм и с нетърпение очаквам да изляза на корта в София“, коментира канадецът, който стартира директно от втория кръг срещу Раду Албот от Молдова. Мачът е във вторник, не преди 18 часа.

„Раду Албот е много труден съперник, но поглеждайки схемата, тук няма да има лесни мачове. Но аз тренирах добре и съм готов“, допълни роденият в Тел Авив левичар.

„Стремя се да не му отдавам толкова внимание. Не искам да се вълнувам прекалено много. Турнирът ще е труден, има много път до финала. Ще се концентрирам мач за мач“, заяви канадецът.

Тенисистът през този сезон за първи път проби в топ 10. Той за първи път е водач на схемата на турнир от АТП именно в София, при успешно представяне в България канадската звезда може да завърши годината в топ 10 и да стане първа резерва за финалите в Лондон, ако стигне финал на Sofia Open.

„Чувствам, че играя добър тенис. Доволен съм от развитието на сезона ми. Беше ми малко по-трудно към края, поуморих се физически и имах някои други проблеми. Хубавото е, че вече съм близо до най-добрите. Ако не успея да се върна в топ 10 сега, ще опитам да го направя през следващия сезон. Нивото ми е достатъчно високо“, смята 21-годишният Шаповалов.

Канадецът се познава добре с българския тийнейджър Адриан Андреев, с когото са тренирали заедно в САЩ през лятото по време на спирането на сезона заради пандемията от коронавирус.

Двамата тренираха заедно вчера, а Андреев снощи загуби на старта на турнира от опитния австралиец Джон Милман с 3:6, 1:6.

„Адриан е интересно момче, много е забавен. Прекарахме доста време заедно във Флорида, тренирахме често. Познаваме се добре. Преди мача ми каза, че е нервен, чувства напрежение. Казах му: „Ти си млад, играеш у дома, наслаждавай се“. Но за мен сега е по-лесно. Преди 3-4 години и аз бях в неговата роля. Той е страхотен играч и съм сигурен, че има потенциал да се изкачи в ранглистата“, смята Шаповалов.

„Естествено познавам и Григор Димитров. Той от доста години е в елита на професионалния тенис. Направил е много за страната си и е пример за младите играчи, с които се вижда, че България разполага“, каза водачът в схемата.

Той е впечатлен от условията в зала „Арена Армеец“.

„Условията на турнира са отлични. Залата е страхотна. Тренировъчният корт също е много хубав. Виждам, че в България се полагат много усилия за развитието на тениса“, каза канадецът, цитиран от Sportal.bg

Шаповалов все още не си е направил програма за предсезонна подготовка, тъй като няма яснота за старта на 2021 година.

„Нищо не мога да кажа. Не знаем какво ще стане в началото на сезона в Австралия. Не знам колко време ще имам и какво ще правя. Все още нямаме информация и още не съм планирал нищо“, обясни канадецът.                                                                                                  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети