Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Депутат от БСП се пробва да превземе шахматната федерация

Спорт

Депутат от БСП се пробва да превземе шахматната федерация

Депутат от БСП се пробва да превземе шахматната федерация - Tribune.bg
Снимка:

Със силови похвати Васил Антонов се пробвал да изхвърли действащия председател д-р Руслан Тошев

Екшън, мутри и мръсни похвати! Така описаха проведеното под диктовката на депутата от БСП Васил Антонов Общо събрание на шахматната федерация. Хората са потресени и заявяват, че мутренските времена се завръщат във федерацията, пише Новспорт.

Силовите похвати според тях са осъществени лично от депутата Васил Антонов, който отнел микрофона на действащия председател д-р Руслан Тошев, след като последният поискал събранието да се проведе пред очите на медиите и в присъствието на нотариус, който да следи за спазването на устава и закона.

Според присъстващите делегати, Антонов лично разпоредил медиите да напуснат залата на хотел "Ростов", който е собственост именно на фирма на Антонов.

Освен всичко, пропуска се осъществявал от яки момчета с ниски чела и дебели вратове, които според делегатите допускали само тези, които декларирали предварително, че ще гласуват за Антонов, който е и кандидат за председател на федерацията.

Интересното е, че на 17 октомври 2018 г. е проведено редовно Общо събрание, на което за председател отново е избран д-р Руслан Тошев, а в Управителния съвет са избрани публични лица с отлична репутация и бизнес възможности за подпомагане на финансовото състояние на шахматната федерация.

Един от тези членове е крупния бизнесмен Николай Гигов, който дълги години бе благодетел и на футболния клуб "Локомотив-София". На редовното събрание са присъствали почти всички клубове, което на практика е осуетило всички мераци на Антонов да бъде избран за председател.

Клубовете уточняват, че редовното събрание е проведено публично пред нотариус и са спазени всички изисквания на закона и устава на федерацията, което според тях е вбесило кандидата Антонов, който според присъстващите имал намерение да политизира шахматната ни федерация.

Антонов изгонил на следващия ден нотариуса, за да не може да се протоколират всичките зулуми, които са сътворени на организираното извънредно събрание в собствения му хотел в град Плевен.

Източник: Новспорт


Последвайте ни в Google News

 

Етикети скандал, шах, БСП

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
facebook page
Хороскоп
Анкети