Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Десподов даде Каляри на съд

Спорт

Десподов даде Каляри на съд

Десподов даде Каляри на съд - Tribune.bg
Снимка:

Българският национал Кирил Десподов е завел дело срещу италианския Каляри за неизплатени заплати.

Това разкри в-к "24 часа", позовавайки се съобщение на профсъюза на играчите FIFPro на официалната им страница. От ще следят ситуацията под лупа, тъй като има сериозни проблеми с играчи, които се връщат от наем в отборите, които държат правата им.

Проблемът дошъл заради коронавируса. В Италия разрешиха заплатите на играчите да бъдат изплатени на 14 равни вноски през миналия сезон и на 10 през този, за да се помогне на клубовете. След като Десподов се върнал от наема си в Щурм Грац, това решение довело до това, че от Каляри не са му изплатили 2 заплати.

Десподов е подал жалба в арбитражния съд в Италия по казуса. А вече там е имало решение по подобен казус - играч и спечелил делото и това е довело до отнемане на три точки от актива на клуба и обявяване на играча за свободен агент.

Това би било добре дошло за Лудогорец, който трябва да откупи правата му от Каляри в определен срок, а сумата била сериозна, пише още "24 часа". Но ако Десподов бъде обявен за свободен агент това няма да се случи. Решение по казуса се чака до месец.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети