Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Десподов може да се нареди до легенди на българския футбол

Спорт

Десподов може да се нареди до легенди на българския футбол

Десподов може да се нареди до легенди на българския футбол - Tribune.bg

Днес е вторият ни мач от FIFA Series 2024

Гол на Кирил Десподов срещу Азербайджан ще го изравни по попадения за националния тим с легендарни фигури като Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Чавдар Цветков и Андрей Желязков - Жужо. Капитанът на България вкара за 1:0 срещу Танзания и вече има 13 гола с националния екип. 

В 18 часа днес България излиза във втората си среща от турнира FIFA Series 2024 в Азербайджан. Досега България и Азербайджан имат три срещи на ниво "А" национален отбор при мъжете - един равен и две победи за нас. 

“Не можахме да гледаме мача на Азербайджан. Анализирахме го и се подготвихме за срещата утре. Азербайджан заслужаваше победата и бе по-добрият тим. Азербайджан е силен отбор. Никой не мисли, че ще е лесен мач. Но трябва да се фокусираме върху това как ще играем ние. Трябва да слушаме инструкциите на нашия треньор и мисля, че  ще се поздравим с добър резултат", коментира Десподов.

Това ще бъде четвърти мач на Илиан Илиев начело на държавната селекция, като до момента той има две равенства и една победа.

Срещата с Азербайджан е част от подготовката на нашите за Лигата на нациите през есента, като през юни "лъвовете" ще имат още две проверки - срещу финалистите на Евро 2024 Румъния и Словения. 

Азербайджан излиза с повишено самочувствие срещу България - заради добрите игри на Карабах срещу Брага и Байер (Леверкузен) в Лига Европа и след победите над Швеция (3:0 през ноември м.г.) и Монголия (1:0) в първия мач от турнира. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети