Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Десподов: В началото бях шокиран от динамиката на тренировките в Италия

Спорт

Десподов: В началото бях шокиран от динамиката на тренировките в Италия

Националът Кирил Десподов разкри голямата си мечта, да прославя България на европейската сцена и да играе с националния отбор на голямо първенство.

Той разказа и любопитни неща от тренировките си в Австрия и Италия и ги сравни с родната действителност в интервю за bTV.

"Аз отидох в Австрия, за да докажа, че трябва да ми се даде шанс. Постигнах добри резултати, вкарах най-много голове в отбора, най-много асистенции, а не съм нападател, крило съм. Хора от Каляри бяха много доволни от мен. Гледаха ме през декември. Аз се връщам в Каляри. Започвам подготовка с тях. Моето желание е да остана там и смятам, че имам място в отбора. Ако ми се даде шанс, мога да играя", каза Десподов.

"Тренировки в България и Италия? Няма какво да се коментира. Тренировките са много динамични в Италия. Там няма пиене на вода и след това да тренират. Там влизат от упражнение в упражнение. Тя е един час тренировката и се спазва. Беше ми като шок. Първите два месеца ме болеше всичко - мускулна треска. Самото държание на хората е различно. В Италия всички са много усмихнати. Пуска се музика веднага. Самата обстановка те кара да се чувстваш голям футболист", разказа още бившият играч на ЦСКА.

"Промених си мисленето. Негативният финал, който направихме, ако бе в България, сигурно нямаше да мога да изляза. Никой не ни каза нещо накриво, а натрупахме много загуби. В Италия излизаш да вечеряш и 20 човека те наобикалят. Там футболът е на почит. Австрийците идват с колела, мотори, скутери на тренировка. Те не са вманиачени в коли. Вторият вратар в Щурм Грац идва с ролери. Голям сладур е, питам го няма ли да се пребиеш, той казва "няма проблем". В Италия автопарка е друг", каза още Десподов.

"Гледам всичко да е перфектно и да ми е спокойно. Много неща видях, вече съм професионалист и извън терена. Обръщам внимание много на социалните мрежи. Смятам, че това е много важно", добави той.

"Когато съм вкарал 2-3 гола винаги телфонът ми гърми, звънят хора, "приятели". А когато нищо не направя, никой не ме търси. Имал съм тежки моменти в живота, с които единствено моето семейство и брат ми са ми помагали - и двама-трима приятели", добави той.

"Аз си обичам България и защо да пътувам извън родината. След края на кариерата искам да живея в България. Брат ми, ми казва да не бързам, млад съм. Но аз си клоня насам", казва още националът.

"Готов съм за нови предизвикателства. Всички трябва да гоним целите си до последно. Продължавам да мечтая да съм на европейската сцена и да прославям България. В Австрия казват "българинът Кирил Десподов". Мечта ми е да играя на европейската сцена с националния отбор. Като лъва - не трябва да се отказваме", каза още Десподов.

Десподов каза и, че играе в името на най-верния си фен - своя дядо Димитър, когото загуби скоро. "Той следеше до последно... той може би се радваше най-много на моите успехи. Дано продължавам да го радвам отгоре", завърши Десподов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още