Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Диамантените" ни момичета са Отбор на 2021 година!

Спорт

"Диамантените" ни момичета са Отбор на 2021 година!

Диамантените ни момичета са Отбор на 2021 година! - Tribune.bg
Снимка:

Безапелационно в категорията „Отбор на годината“ за №1 през 2021-а бе избран Националният ансамбъл по художествена гимнастика с 1 230 т.

На игрите в Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха имената си в историята като първите олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика. „Космическият“ български ансамбъл бе безапелационен и на Олимпийските игри, подарявайки на цяла България чувството за сплотеност и гордост.

Извелата ансамбъла до историческата олимпийска титла Весела Димитрова бе избрана за №1 от редакциите на 37 медии в 38-ото издание на ежегодната анкета „Треньор на годината“, организирана от дългогодишните партньори от в. „Труд“. Тя събра 168 точки и бе посочена на първо място в анкетите на 31 медии от общо гласували 37. Димитрова печели анкетата за трети път след 2017-а и 2019 г. По традиция победителят ще получи картина на български автор, която тази година е от Богдан Бондиков.

Християн Стоянов (лека атлетика) стана „Спортист с увреждания“ за 2021 година с 890 т. Той спечели сребърен медал на параолимпийските игри в Япония в бягането на 1 500 м Т46.

В „младата“ категория „Награда на публиката“ българите избраха Ивет Горанова. Своя вот дадоха над 3 000 спортни фенове от цялата страна, като един от тях ще спечели и специална награда от Нове АД Холдинг – смартфон Apple iPhone.

Статуетките ще бъдат връчени на всеки един от победителите лично след Нова година при спазване на всички противоепидемични мерки. Заедно с призьорите от тази година, своята статуетка ще получи и Спортист №1 за 2020 – Цветана Пиронкова. Предвид пандемичната ситуация през декември миналата година нямаше възможност най-добрата ни тенисистка за 2020 г. да бъде наградена.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп