Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Димитър Бербатов обяви официално кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз. Иска среща с Денков и Габриел

Спорт

Димитър Бербатов обяви официално кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз. Иска среща с Денков и Габриел

Димитър Бербатов обяви официално кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз. Иска среща с Денков и Габриел - Tribune.bg
Снимка:

„Ясна е датата на Конгреса, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред футболната общественост, да обявя кандидатурата си за президент на БФС. Да представим част от основните принципи и приоритети, които сме заложили в нашата програма, основните стълбове в нея", заяви Бербатов.

Той заяви намерението си да инициира среща и диалог с държавната власт. И не сам, а заедно с останалите хора, които ще се кандидатират за поста.

"Както казах, искаме честен Конгрес, проведен по правилата. Ще инициираме среща с държавата и искам да дойдат и другите кандидат-президенти. Среща с министър-председателя Николай Денков, с Мария Габриел, разбира се и с министъра на спорта Димитър Илиев. И заедно да си изложим визията. Това ще се цели в следващите месеци и ще бъдете уведомени, ако бъде отговорено положително", обясни още Бербатов.

Той говори по приоритетите в програмата си.

"На първо място ще наложим мандатност на президента. Не повече от три мандата или 12 години. Смятам, че е достатъчно за един човек да разгърне потенциала си, да покаже какво може. Ако не може и се провали, има си Конгреси, ще го сменят. Второто важно нещо – без президенти на клубове в Изпълкома. Има си Лига, те трябва да бъдат там, в техен изпълком.

Ще има и нова организационна структура на националните отбори и на първенствата, нов формат на първенствата. Искаме да направим добри терени, клубовете да имат по-малко разходи и повече приходи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати