Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Димитър Иванков се завръща в "Левски"

Спорт

Димитър Иванков се завръща в "Левски"

Димитър Иванков се завръща в Левски - Tribune.bg
Снимка:

Бившият страж ще бъде треньор на вратарите

Димитър Иванков се завърна в "Левски". Един от любимците на синята агитка ще бъде треньор на вратарите. Бившият вратар вече е подписал договор със столичния гранд и се очаква на 8 януари да встъпи в длъжност. Футболистът е бил юноша на "Левски" и трикратен шампион на България. Преди да напусне тима през 2005 г. той записа 275 мача със синята фланелка и вкара 24 гола.

"Много съм щастлив, че се завръщам в отбора на сърцето ми. Много съм мотивиран, за да помогна на Левски. Млад съм и имам голямо желание за работа, като нямам търпение да стартира подготовката. Вратарите в отбора имат качества, но трябва да се работи с тях и психически, но като цяло съм оптимист. Най-важното е Левски да върви нагоре, защото е голям клуб и не му приляга толкова години да се лута без трофей. На феновете мога да обещая, че ще давам всичко от себе си, както съм го правил винаги", заяви Иванков пред "Спортал". 

Иванков постигна големи успехи и в Турция. В южната ни съседка той спечели купата с "Кайзериспор" и стана шампион с "Бурсаспор".

Той е най-резултатният европейски вратар и може да се похвали с общо 42 гола в кариерата си, всички от дузпи, което го поставя на четвърто място в света. Лидер в това отношение е бразилецът Роджерио Сени - 131 гола, втори е парагваецът Хосе Луис Чилаверт - 67 гола, а трети е мексиканецът Хорхе Кампос, който има 46 гола.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп