Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Димитър Пенев: По-добре среден мач, но резултатът да е за нас

Спорт

Димитър Пенев: По-добре среден мач, но резултатът да е за нас

Димитър Пенев: По-добре среден мач, но резултатът да е за нас - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Пенев говори относно предстоящата тази вечер среща на ЦСКА с хърватския Осиек в Лигата на конференциите.

Има моменти, в които добър мач се прави, но негативен резултат. По-добре да е среден мача, но резултатът да е за нас."

Почетният президент на „червените“ този път не изпусна самолета, както направи при гостуването на Лиепая, и ще бъде на трибуните за реванша, след като в първия двубой "армейците" спечелиха с 4:2.

"Отборът се готви за този мач. Това е работа на треньорите, на самите тях. Това са сериозни мачове. Вижда ни цяла Европа. Това е мач, сериозен. Без значение каква сила е противникът и ние каква сила сме, трябва да се играе сериозно, да имаме шанс, късмет да реализираме головите ситуации. Трудно ще бъде. Но всеки един мач е труден, когато самите ние даваме това, което можем и заслужаваме да бъдем в клуб, какъвто е ЦСКА. Има моменти, в които добър мач се прави, но негативен резултат. По-добре да е среден мача, но резултатът да е за нас", заяви легендарният треньор и коментира трите златни медала за България от Олимпийските игри в Токио - на каратистката Ивет Горанова, боксьорката Стойка Кръстева и ансамбъла по художествена гимнастика. Той се надява, че успехите ще се отразят и на националния тим по футбол, особено след пандемията от коронавирус.

"Успехите на олимпийците... Всеки един, който обича всички спортове, трябва да се е трогнал, че една България има такива успехи. И от миналото, сега в настоящето имаме резултати. Дано ги хване хубавата пътека от бокса, гимнастиката и футбола. Да имаме Жеката, по-добри игри, по-добра организация. Трябва да редим национален отбор. Клубното винаги е помагало на националния отбор. В последните години изоставаме. Но е трудно при тази епидемия, при прекъсване на първенства. Това всичко носи проценти негатива, който всеки път самите състезатели не могат да дадат от себе си нещата, които дават като качество. Доста е трудно на футболистите - подготовката, концентриране за дадения мач", каза Пенев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети