Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Динев, Димитрова и Шаламанова започнаха с победи на турнир от ITF в Гърция

Спорт

Динев, Димитрова и Шаламанова започнаха с победи на турнир от ITF в Гърция

Динев, Димитрова и Шаламанова започнаха с победи на турнир от ITF в Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Талантливите българчета са част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни

Динко Динев (ТК "Авеню", гр.Бургас), Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) и Даря Шаламанова (ТК "Дема", гр.София) започнаха с победи на турнира за юноши и девойки от четвърта категория на ITF в Превеза (Гърция).

При юношите Динко Динев направи обрат и се наложи с 4:6, 7:5, 6:4 над Ник Манополос от Гърция. Николай Неделчев (ТК "Разград", гр.Разград) загуби от номер 2 схемата Марко Андреич от Австрия.

При девойките Катерина Димитрова, поставена под номер 3, победи с 6:4, 6:1 Димитра Павлоу от Гърция. Даря Шаламанова, поставена под номер 5, разгроми с 6:0, 6:0 Кириаки Мицу от Гърция.

Катерина Димитрова и Динко Динев участват в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета са част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис. Динев и Димитрова получиха специална покана от екипа на ITF и Тенис Европа. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис. Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Динко Динев е за втори път част от този отбор, а Катерина Димитрова за трети.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети