Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Днес става ясно кой ще е новият собственик на „Левски“

Спорт

Днес става ясно кой ще е новият собственик на „Левски“

Днес става ясно кой ще е новият собственик на Левски - Tribune.bg
Снимка:

Акциите на клуба вече са в България

Очаква се днес да стане ясно кой ще бъде новият собственик на футболния клуб „Левски“. Акциите на клуба пристигнаха вчера на територията на България. Днес в 8:00 ч. Васил Божков ще обяви официално новия собственик на мажоритарния дял акции, както и подробностите около решението си и къде ще бъде извършено предаването им, планирано за 9:00 ч. на същия ден.

Синият клуб изпадна в тежка финансова криза, след като мажоритарният му собственик Божков стана клиент на прокуратурата, а сметките на компаниите му бяха запорирани.

В момента Божков се намира в Дубай, откъдето обеща да прехвърли собствеността на човек, който да се погрижи за отбора.

Божков, на когото са повдигнати 11 обвинения, даде интервю за bTV, в което изрази готовност да продаде акциите на всеки един "сериозен инвеститор" или да ги подари на феновете, ако по този начин ще спаси клуба.

Божков притежава 86.6% от акциите на "Левски", 10% са на Тръст "Синя България", а останалите са на миноритарни собственици.

Утре започва да тече 30-дневният срок, в който "сините" трябва да подадат молба за несъстоятелност, ако не се намери изход от тежката финансова ситуация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети