Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Днес става ясно кой ще е новият собственик на „Левски“

Спорт

Днес става ясно кой ще е новият собственик на „Левски“

Снимка:

Акциите на клуба вече са в България

Очаква се днес да стане ясно кой ще бъде новият собственик на футболния клуб „Левски“. Акциите на клуба пристигнаха вчера на територията на България. Днес в 8:00 ч. Васил Божков ще обяви официално новия собственик на мажоритарния дял акции, както и подробностите около решението си и къде ще бъде извършено предаването им, планирано за 9:00 ч. на същия ден.

Синият клуб изпадна в тежка финансова криза, след като мажоритарният му собственик Божков стана клиент на прокуратурата, а сметките на компаниите му бяха запорирани.

В момента Божков се намира в Дубай, откъдето обеща да прехвърли собствеността на човек, който да се погрижи за отбора.

Божков, на когото са повдигнати 11 обвинения, даде интервю за bTV, в което изрази готовност да продаде акциите на всеки един "сериозен инвеститор" или да ги подари на феновете, ако по този начин ще спаси клуба.

Божков притежава 86.6% от акциите на "Левски", 10% са на Тръст "Синя България", а останалите са на миноритарни собственици.

Утре започва да тече 30-дневният срок, в който "сините" трябва да подадат молба за несъстоятелност, ако не се намери изход от тежката финансова ситуация.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още