Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. До 15 юни ще бъде възобновено футболното ни първенство

Спорт

До 15 юни ще бъде възобновено футболното ни първенство

До 15 юни ще бъде възобновено футболното ни първенство - Tribune.bg

Премиерът е готов да помогне на „Левски“, но след като си вземат акциите

Има план футболното ни първенство да бъде подновено на 5 или 12 юни, но за това трябва да бъде дадена зелена светлина от щаба и здравните власти. Това разкри пред bTV спортният министър Красен Кралев.

Министърът коментира и казуса с футболния клуб „Левски“. По-рано днес феновете на изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане за помощ за финансовото стабилизиране на клуба.

„До момента не ми е известно да има смяна на собствеността в „Левски“- това е видно от днешните писма. Премиерът многократно е заявил, че е готов да помогне на „Левски“, както е правил и с други клубове, но само при смяна на собствеността – тогава ще се говори по тази тема“, заяви министър Кралев.

Организациите на привържениците предлагат вариант, в който настоящият главен спонсор - компания за спортни залози, собственост на бизнесмена Васил Божков, да продължи дейността си и да изплаща нужните суми на клуба. При невъзможност, сините фенове предлагат държавата да кредитира „Левски“ „чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди“.

Според министър Кралев, все още не може да се каже какви са финансовите загуби от пандемията от коронавирус, но липсата на подготовка в последните два месеца се е отразила сериозно на спортистите.

"Във финансов аспект е трудно да се окаже колко сме загубили, но атлетите загубиха много от липсата на подготовка през тези два месеца, защото е трудно да се върнеш бързо в спортна форма. Не е като да си бил във ваканция. Тази пауза ще се отрази на физическото и психическото състояние на атлетите."

"Имаме подробна програма за справяне със ситуацията, но ще трябва да се научим да живеем с коронавируса, докато се намери лечение. Спортът ще помогне, ще допринесе за борбата с коронавируса", категоричен е Кралев.

От началото на седмицата е разрешен индивидуалният спорт на открито, както и посещения на басейни, но само при спазване на противоепидемичните мерки. За фитнесите още няма решение.

Относно възстановяването на спортната форма на елитните ни спортисти, министърът добави: "Имаме предложение всички проектоолимпийски състезатели да бъдат изолирани в националните спортни бази, при детайлно изработени противоепидемични мерки. Ще се направят тестове на всички преди да постъпят в базите".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети