Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Добри новини: Състоянието на Пеле се подобрява

Спорт

Добри новини: Състоянието на Пеле се подобрява

Добри новини: Състоянието на Пеле се подобрява - Tribune.bg

Кралят на футбола беше хоспитализиран в края на август.

Трикратният световен шампион по футбол с тима на Бразилия Пеле е преместен от интензивното отделение в обикновена болнична стая на частната клиника в Сао Пауло.

"Пациентът е изписан от интензивното отделение поради добро клинично състояние. Отсега нататък той ще продължи да се възстановява в стаята си", се казва в изявление на болницата.

На 30 август Пеле беше приет в частната клиника "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло. Тогава 80-годишният бивш нападател каза, че посещението в клиниката е заради рутинен преглед, който е бил отложен заради пандемията на коронавирус. На 6 септември бразилецът претърпя операция по отстраняване на тумор в дебелото черво.

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 92 мача с националния отбор на Бразилия и 77 гола. Пеле е признат за най-добър футболист на 20-и век от Международната футболна федерация (ФИФА). Нападателят играе за бразилския Сантос (1956-1974) и американския Ню Йорк Космос (1975-1977). Пеле е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Пеле

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети