Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Докога ще продължи приказката за Грузия на Евро 2024?

Спорт

Докога ще продължи приказката за Грузия на Евро 2024?

Докога ще продължи приказката за Грузия на Евро 2024? - Tribune.bg

Футболните фенове в Грузия най-после доживяха своята голяма радост. В цялата страна настъпи огромна еуфория след историческия успех на националния отбор, който като дебютант на Европейско първенство успя да премине групата и вече се стяга за осминафинална битка с Испания. Талантливото поколение, начело със звездата на Наполи Квича Карацхелия, добрата работа на френския треньор Вили Саньол и донякъде късметът да срещнат в третия мач класиралата се вече Португалия, помогнаха за постигането на голямата цел. Разбира се, далеч не незаслужено, с оглед играта на отбора в предните мачове с на Евро 2024 срещу Турция (1:3) и Чехия (1:1).

Сега всички се питат докога ще продължи приказката на Грузия на Европейското първенство по футбол в Германия и дали ще станем свидетели на още сензационни победи като тази срещу Роналдо и компания снощи? В осминафинала грузинците излизат срещу един от големите фаворити за титлата Испания, а мачът е насрочен за неделя от 22,00 часа българско време на "Рейн Енерджи Стейдиъм" в Кьолн.

Букмейкърът 8888.bg смята, че иберийците няма да имат никакъв проблем и ще спрат красивата приказка на Грузия. Вероятността това да се случи е цели 80,6 процента. Шансовете да се стигне до равенство в редовното време 13,4%, а за нов сензационен успех на Карацхелия и компания едва 6,1%.

Разбира се, феновете в Тбилиси и останалите градове вече мечтаят за нови чудеса и със сигурност ще подкрепят любимците си от трибуните на стадиона Кьолн и пред телевизорите в родината си. Очакванията към този отбор на Грузия вече значително се повишиха и започват мисли за нещо повече от осминафинал на Европейско първенство.

Букмейкърът 8888.bg, обаче смята, че този път изненада няма да има и Испания ще реши бързо изхода на двубоя. Вероятността иберийците да водят в резултата след първото полувреме е 63,3 процента. Шансовете за равенство на почивката са 37,6%, а за преднина на Грузия 8,3%.

В същото време Испания, която до момента записа 3 победи с голова разлика 5:0, ще продължи в опита си да стигне максимално напред в турнира. Според букмейкъра 8888.bg вероятността отборът да стане европейски шампион е 18,5 процента.     


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Грузия, Евро 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати