Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Допинг скандал на Олимпиадата в Пекин

Спорт

Допинг скандал на Олимпиадата в Пекин

Допинг скандал на Олимпиадата в Пекин - Tribune.bg

Това е причината за отлагане на церемонията по награждаване на отборното състезания по фигурно пързаляне.

Сериозен допинг скандал е на път да се разрази на Олимпийските игри в Пекин.  

Както е известно, в понеделник руските фигуристи спечелиха златните медали, след като 15-годишната Камила Валиева стана първата жена, приземила успешно четворни скокове на олимпийски игри. Втори останаха представителите на САЩ, а бронза взеха японците.

Във вторник пък се появиха информация, че награждаването се бави, тъй като американецът Винсънт Чжоу е заразен с коронавирус. Заради това е взето решение връчването на медалите, което трябваше да се проведе вчера, да се отложи с неопределено време.

Международният олимпийски комитет и Международната федерация по кънки признаха, че има проблем с положителна допинг проба на руски фигурист. Става дума за тест, направен преди Олимпийските игри, но сега е станал известен неговият резултат.

Не е тайна, че Русия има сериозен проблем заради положителни допинг проби на свои спортисти през последните години. Поради тази причина страната участва на олимпийските игри като Руския олимпийски комитет и не може да използва своите национално знаме и символи.

„Ситуацията стана ясна вчера и заедно с МОК трябва да прегледаме всички юридически аспекти на казуса“, коментираха от Международната федерация по кънки.

„Тъй като става дума за правни трудности, на този етап не мога да коментирам. Ситуацията е спешна. Надявам се, че в следващите часове ще има повече информация“, заяви говорителят на МОК Марк Адамс.


Коментари (1)

ар нямат разрешения а и полит ги мразя.
отделно фиг парзаляне Не е спорт
09.02.2022 11:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати