Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Допинг скандал: Спряха правата на вратаря на Аякс

Спорт

Допинг скандал: Спряха правата на вратаря на Аякс

Допинг скандал: Спряха правата на вратаря на Аякс - Tribune.bg

Вратарят на Аякс Андре Онана е с незабавно спрени състезателни права за 12 месеца, след като е установено, че е използвал допинг.

Установено е, че камерунският вратар нарушил допинг правилата след проверка на 30 октомври. Според Аякс, Онана случайно е взел от таблетките на жена си.

Спирането на състезателните права се прилага незабавно и важи за всички футболни дейности, както национални, така и международни.

От Аякс информират, че Онане не се е чувствал добре сутринта на 30 октомври. Искал е да вземе таблетка, но според клуба несъзнателно е приел Ласимак, лекарство, което е било предписано на жена му.

От УЕФА обявиха, че въз основа на приложимите антидопингови правила Онана е длъжен през цялото време да гарантира, че не ползва забранени вещества.

Андре Онана и Аякс ще обжалват решението пред Спортния арбитражен съд (КАС).

Едвин ван дер Сар каза: „Надявахме се на условно спиране или спиране за много по-кратък период от тези 12 месеца, тъй като очевидно лекарството, което Онана е употребил очевидно не е било предназначено да укрепи тялото му и по този начин да подобри представянето му.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Калиманата Абе много ми е чудно как взимат лекарства по невнимание!!! Там трябва да си най-внимателен, а те все по невнимание?!? Що ли аз не взех диазепам примерно вместо аспирин? Ай не на нас тия
06.02.2021 08:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати