Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Драма с късни голове беляза Аугсбург - Кьолн

Спорт

Драма с късни голове беляза Аугсбург - Кьолн

Драма с късни голове беляза Аугсбург - Кьолн - Tribune.bg
Снимка:

Двата тима направиха 1:! в последния мач от 30-ия кръг

Аугсбург и Кьолн завършиха при резултат 1:1 в последния двубой от 30-ия кръг в Бундеслигата. Попаденията паднаха в последните пет минути на срещата, като първо „козлите“ поведоха в 85-ата след красиво изпълнение на Модест, но Филип Макс спаси домакините от загуба с гол в 88-ата. Така Аугсбург се изравни с 13-ия Унион, като и двата тима имат 32 точки. Кьолн пък е с еднакъв актив като 11-ия Айнтрахт (35 точки).

Аугсбург диктуваше темпото през първата част, като домакините отправиха 15 удара към вратата на „козлите“, а гостите се отчетоха само с 3. В голям длъжник за домакините се превърна Нийдерлехнер, който пропиля най-чистите положения за първите 45 минути.

В 11-ата Нийдерлехнер принуди Хорн да прави спасяване, а девет по-късно нападателят излезе сам срещу стража на гостите, но шутира в неговия ляв крак.

При атака на Аугсбург в 26-ата Хорн фаулира Базе в пеналта и съдията посочи бялата точка. Нийдерлехнер изпълни дузпата, но Хорн усети ъгъла и с плонж изби, топката отскочи и се отби в напречната греда, като резултатът остана непроменен.

В 35-ата Нийдерлехнер имаше шанс да изкупи вината си за пропуснатата дузпа, но отново от чиста позиция не успя да преодолее Хорн.

Първият точен удар за „козлите“ дойде едва в 62-ата минута, когато Якобс успя с усилие да засече подаване на Ут, но Луте бе покрил ъгъла си и изби.

Антони Модест влезе в игра в 82-ата, а само три по-късно даде ценна преднина за гостите. Изибуе центрира отдясно, Якобс свали с глава към Модест, който с плътен удар с левия крак прати неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата.

Радостта на „козлите“ обаче не трая дълго, тъй като в 88-ата отбраната на гостите остави непокрит Филип Макс, който се възползва от добро центриране на Фрамбергер и изравни.

Иначе в първия двубой за деня Волфсбург спечели с 1:0 визитата си на Вердер. „Вълците“ взеха пълния комплект точки след гол на Вегхорст в 82-ара минута. Така Волфсбург се изкачи на 6-ата позиция. Вердер пък остава на три точки от 16-ото място, което дава възможност за плейоф и евентуално спасение в елита.

В 19:30 Унион и Шалке не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1. Домакините откриха в 11-ата чрез Адрих, а Джонджо Кени изравни в 28-ата.

РЕЗУЛТАТИ:

Вердер – Волфсбург 0:1

Унион – Шалке 1:1

Аугсбург – Кьолн 1:1


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати