Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Два медала за България от "Рамус София Оупън"

Спорт

Два медала за България от "Рамус София Оупън"

Едно от най-големите състезания в света „Рамус София Оупън“, което се оказа и последната международна таекуондо проява преди пандемията, даде рестарт на международните турнири от Световния календар този уикенд в София.

Най-добрите състезатели на планетата се впуснаха в битки за медалите, които носят точки за класиране на Олимпийските игри в Токио 2021. В конкуренцията на над 50 олимпийски, световни и континентални медалисти българите успяха да завоюват два бронзови медала – за Владимир Далаклиев и за Божидар Аврамов. Далаклиев победи национални състезатели на Полша, Сърбия и Гърция. Поради контузия във втората среща Влади не излезе за полуфинала. Треньорският щаб реши да го съхрани и да може да се възстанови за Европейското първенство другия месец в столицата.

Божидар Аврамов направи много силни битки, като по пътя към отличията отстрани националите от Полша, Албания и актуалния европейски първенец от Хърватия Ловре Бречич. На 1/2-финала Божидар водеше до последно срещу испанец, но допусна обрат в края на срещатата.

В последните години „Рамус София Оупън“ се превърна в едно от най-големите и силни първенства и се радва на сериозен международен интерес. Тази година се включиха над 700 участници от 50 страни. За силната конкуренция на тази надпревара говори и фактът, че доста олимпийски и световни медалисти останаха извън призовото класиране този път.

Организаторът Димитър Михайлов сподели, че е получил поздравления от всички ръководители на отбори за куража да организира успешно първото международно състезание след пандемията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още