Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Двама от ЦСКА спечелиха приза Фуболист на месеца

Спорт

Двама от ЦСКА спечелиха приза Фуболист на месеца

Двама от ЦСКА спечелиха приза Фуболист на месеца - Tribune.bg

Двама футболисти едновременно бяха избрани за №1 в efbet Лига за месец ноември според InStat Index. Това се случва за първи път в 4-годишната история на класацията, която се прави от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Победители за ноември станаха футболистите на ЦСК Брадли Мазику и Юрген Матей. Те натрупаха InStat Index 236. Двамата изпревариха само с 4 пункта халфа на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, който завърши с индекс на ИнСтат 232.

Освен това Мазику и Матей прекъснаха хегемонията на Лудогорец, тъй като от началото на настоящия сезон за "Футболист на месеца" неизменно бе избиран играч на шампионите от Разград.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати