Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Двойна победа за Кузманов в Испания

Спорт

Двойна победа за Кузманов в Испания

Двойна победа за Кузманов в Испания - Tribune.bg
Снимка:

Втората ракета на България Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки турнира по тенис от сериите "Чалънджър" на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 44820 евро.

28-годишният Кузманов победи поставения под номер 4 Дамир Джумхур с 6:4, 6:4 за 96 минути в надпреварата поединично.

Пловдивчанинът, който заема рекордната в кариерата си 217-а позиция в световната ранглиста, взе първия сет с ключов пробив в десетия гейм. Във втората част той пропиля аванс от 3:0, но отново успя да стигне до брейк за 6:4, за да триумфира.

29-годишният Джумхур, който има три титли в кариерата си в Тура на АТП, е 134-и в света в момента, но е достигал до 23-ото място.

С успеха Кузманов си осигури 15 точки за световната ранглиста и 1260 евро. Любопитното е, че следващ съперник ще бъде партньорът му на двойки Теймураз Габашвили (Русия).

36-годишният Габашвили е 270-и в света в момента, като в началото на 2016 година е достигал до 43-ата позиция в класацията на АТП.

Българинът и руснакът достигнаха до полуфиналите на двойки, след като днешните им противници Филип Хорански и Алекс Молчан (Словакия) се отказаха.
Така за място на финала те ще срещнат номер 1 Хари Хелиоваара (Финландия) и Роман Йебави (Чехия).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети