Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Дженев и Радулов започнаха с убедителни победи на турнир от първа категория на Тенис Европа в Германия

Спорт

Дженев и Радулов започнаха с убедителни победи на турнир от първа категория на Тенис Европа в Германия

Дженев и Радулов започнаха с убедителни победи на турнир от първа категория на Тенис Европа в Германия - Tribune.bg
Снимка:

По същото време Виктор Марков и Александра Габровска участват на друг турнир в Германия като част от отбор „Б" на ITF и Тенис Европа

Адриано Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) стартираха с убедителни победи на турнира от първа категория на Тенис Европа в Дюрен (Германия), съобщи Българската федерация по тенис.

Адриано Дженев, поставен под номер 1, победи с 6-2, 6-1 Густавс Дамбинис от Латвия. Радулов, поставен под номер 4, се наложи с 6-2, 6-3 над Филипо Романо от Италия.

Дженев и Радулов са част от отборите до 14 г. на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета ще бъдат част от тимовете до 14 г. за тренировки и турнири от 27 юли до 26 август. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис. Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официални треньори на ITF и Тенис Европа. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Адриано Дженев и Илиян Радулов ще участват на четири турнира в Германия и Белгия.

По същото време Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) участват на друг турнир в Германия като част от отбор „Б" на ITF и Тенис Европа.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати