Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Джокович аут и от "Ролан Гарос", ако не се ваксинира

Спорт

Джокович аут и от "Ролан Гарос", ако не се ваксинира

Джокович аут и от Ролан Гарос, ако не се ваксинира - Tribune.bg

По-рано днес сърбинът обяви, че до 7-10 дни ще разкаже по-подробно за случилото се в Австралия.

Изданието Schengenvisainfo обяви категорично, че лидерът в световната ранглиста Новак Джокович няма да играе на „Ролан Гарос“, ако не е ваксиниран.

Според правилата, които важаха до 15 февруари във Франция, Новак можеше да представи отрицателен PCR тест за участие във втория турнир от Големия шлем, но французите решиха да затегнат достъпа и сега потвърждението за прекаран коронавирус, което той използва, е валидно само четири месеца.

Това означава, че Новак няма да може да влезе във Франция и да присъства на големия турнир, предава "Труд".

Френското министерство на спорта няма да прави изключение за случая с Джокович, защото условието за ваксинация важи за всички граждани и пътници.

„Това ще важи за всеки, който е зрител или професионален спортист, до друго нареждане. Що се отнася до „Ролан Гарос“, той е през май. Ситуацията може да се промени до тогава и се надяваме, че ще бъде по-благоприятна. Ще видим, но е ясно, че няма да има изключения“, съобщиха от Министерството на спорта.

Изглежда Новак ще се окаже в същата ситуация преди втория турнир от Големия шлем за сезона като преди този в Мелбърн и ще се бори повече извън корта, отколкото на него, ако не се ваксинира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети