Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Джокович пише история на US Open

Спорт

Джокович пише история на US Open

Джокович пише история на US Open - Tribune.bg

Новак Джокович се класира за финала на US Open, където ще спори за титлата с Даниил Медведев.

Сърбинът надделя в епична битка над германеца Александър Зверев с 3:2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) в мач, който продължи 3 часа и 35 минути.

Джокович започна агресивно и диктуваше темпото, но допускаше доста грешки. Първият сет вървеше гейм за гейм до 4:4, когато Зверев постигна първия пробив в мача след двойна грешка на сърбина. Зверев взе подаването си и поведе в мача. Във втория сет Ноле поведе с 3:0, като направи първия си пробив и задържа аванса си до 5:2. Тогава с втори пробив той изравни резултата в сетовете след 36 минути игра.

Третият сет беше истинска тактическа битка. И двамата тенисисти удържаха подаванията си, като Ноле изпитваше повече трудности от Зверев. Все пак сърбинът спаси три точки за пробив и доведе резултата до 5:4. Десетият гейм в този сет се оказа маратонски, като се стигна до 53 размени на удари. Зверев спаси два сетбола, но в крайна сметка отстъпи частта след 50 минути. Германецът стартира много мотивирано четвъртия сет, като постигна пробив в третия гейм и удържа аванса си до края. Така се стигна до изравняване в сетовете.

В решителния пети сет Джокович стигна до ранен пробив и набързо поведе с 3:0. След това той отново проби подаването на Зверев и поведе с 5:0, за да спечели частта с 6:2, а с това и възможността да напише златна страница в историята на тениса.

В неделя Новак Джокович ще преследва 21-ата си титла от Големия шлем и първо място във вечната ранглиста по този показател. При успех над Медведев сърбинът ще стане първият тенисист в история след легендарния Род Лейвър през 1969 година, който печели календарен Голям шлем.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети