Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Джокович преди финала: Кирьос е много опасен противник на трева

Спорт

Джокович преди финала: Кирьос е много опасен противник на трева

Джокович преди финала: Кирьос е много опасен противник на трева - Tribune.bg

Поставеният под номер 1 в схемата на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“ Новак Джокович не е изненадан, че точно Ник Кирьос ще е негов съперник във финала на тазгодишното издание на надпреварата.

Джокович победи Камерън Нори с 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 и се класира за осмия си финал, където ще защитава титлата си, а Кирьос достигна до този етап след отказването на Рафаел Надал на полуфиналите.

Досега сърбинът и австралиецът са се срещали само два пъти в официален мач, като Новак Джокович претърпя две поражения през 2017-а. Въпреки, че ще е фаворит в сблъсъка за титлата в Лондон, Джокович знае много добре колко опасен може да бъде заемащият 40-о място в световната ранглиста Кирьас.

„Класирането му за финала може да е изненада заради мястото му в ранглистата и много хора може да не са очаквали той да достигне до тук. Специално на трева обаче Кирьос може да е много опасен противник.

Ник е уверен на корта и има отлични качества. Ако погледнете кариерата му, той винаги играе най-добрите си мачове срещу топ тенисистите. Точно затова всички го уважаваме, защото знаем какво може да покаже на корта. За мен не е изненада, че той е на финал“, заяви сръбската суперзвезда.

Самият Кирьос, който вече бе глобен след два от мачовете си на „Уимбълдън“, каза, че сигурно доста хора са разочаровани от серията му на турнира. Но Джокович не е сред тях.

„Честно казано, като тенис фен съм доволен, че той е на финала, защото има огромен талант. Всички очакваха големи неща от него. После знаем какво се случи през годините. Мисля, че го разсейваха различни неща и той не успяваше да покаже постоянство. Той заслужава да е тук заради тенис качествата, които притежава“, смята още сърбинът.

Новак Джокович получи подкрепата именно на Ник Кирьос на последното издание на Откритото първенство на Австралия, когато той не бе допуснат до участие. 35-годишният сръбски тенисист, който притежава 20 титли от Големия шлем, добави, че е наясно какво е поставено на карта на предстоящия финал.

„Наясно съм каква е ситуацията. Не знам колко още възможности ще имам да спечеля трофей. Да се изправя срещу някой, който никога не е играл финал в Големия шлем, може да наклони леко везните в моя полза. Но в същото време, познавайки Ник, знам, че напрежението не се отразява на нивото му на игра“, увери Джокович.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети