Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Едмонд Назарян е "Спортист на годината" в Бургас

Спорт

Едмонд Назарян е "Спортист на годината" в Бургас

Едмонд Назарян е Спортист на годината в Бургас - Tribune.bg
Снимка:

Състезателят по борба Едмонд Назарян е победител в тазгодишното издание на класацията "Спортист на годината" в Бургас.

Той е състезател на спортен клуб по борба "Бургас", с треньор Николай Дачев.

По традиция в края на всяка година Община Бургас награждава с парични премии отличените спортисти и техните треньори в категориите "Спортист и треньор на годината", "Отбор на годината", "Млад талант", "Спортист с увреждания".

За първи път изборът се проведе в условията на пандемия, в година с редуциран спортен календар и отменени редица международни и национални състезания.

Това наложи промяна в регламента на класацията, като в категория "Спортист и треньор на годината" са отличени не десетима, а петима състезатели.

Номинациите бяха определени на база представените от спортните клубове предложения за атлети, постигнали престижни класирания. Победителите са избрани с анкетно гласуване от спортни журналисти.

По разбираеми причини, купите и медалите на отличените няма да бъдат връчени сега, а в подходящо време догодина. Финансовите им премии пък ще бъдат преведени по банков път, казаха от пресцентъра на общината.

В категорията Спортист на годината на второ място е отличен плувецът Цанко Цанков, който тази година подобри световния рекорд на 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн.

Третото място е за кикбоксьорът Атанас Божилов, защитил световната титла WAKO PRO.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати