Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Едмонд Назарян е "Спортист на годината" в Бургас

Спорт

Едмонд Назарян е "Спортист на годината" в Бургас

Едмонд Назарян е Спортист на годината в Бургас - Tribune.bg
Снимка:

Състезателят по борба Едмонд Назарян е победител в тазгодишното издание на класацията "Спортист на годината" в Бургас.

Той е състезател на спортен клуб по борба "Бургас", с треньор Николай Дачев.

По традиция в края на всяка година Община Бургас награждава с парични премии отличените спортисти и техните треньори в категориите "Спортист и треньор на годината", "Отбор на годината", "Млад талант", "Спортист с увреждания".

За първи път изборът се проведе в условията на пандемия, в година с редуциран спортен календар и отменени редица международни и национални състезания.

Това наложи промяна в регламента на класацията, като в категория "Спортист и треньор на годината" са отличени не десетима, а петима състезатели.

Номинациите бяха определени на база представените от спортните клубове предложения за атлети, постигнали престижни класирания. Победителите са избрани с анкетно гласуване от спортни журналисти.

По разбираеми причини, купите и медалите на отличените няма да бъдат връчени сега, а в подходящо време догодина. Финансовите им премии пък ще бъдат преведени по банков път, казаха от пресцентъра на общината.

В категорията Спортист на годината на второ място е отличен плувецът Цанко Цанков, който тази година подобри световния рекорд на 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн.

Третото място е за кикбоксьорът Атанас Божилов, защитил световната титла WAKO PRO.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп