Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Една епоха си отива: Винер се оттeгли от руската художествена гимнастика

Спорт

Една епоха си отива: Винер се оттeгли от руската художествена гимнастика

Една епоха си отива: Винер се оттeгли от руската художествена гимнастика - Tribune.bg
Снимка:

Руската федерация по художествена гимнастика престава да съществува, а дългогодишният ѝ президент Ирина Винер вече няма да отговаря за този спорт.

Това стана ясно, след като преди дни в страната бе учредена нова федерация, под шапката на която влизат художествената и спортната гимнастика, спортната акробатика, спортната аеробика и скоковете на батут.

Начело на нея ще бъде бившият транспортен министър и настоящ генерален директор на "Руски железници" от 2015 г. насам Олег Белозеров.

Ирина Александровна Винер-Усманова бе начело на художествената гимнастика в Русия от 2008 г. насам. Под нейно ръководство Русия спечели 3 индивидуални олимпийски титли и 3 при ансамблите.

Тя е откривател и треньор и на едни от най-успешните гимнастички от близкото минало - Маргарита Мамун, Евгения Канаева, Алина Кабаева и Юлия Барсукова. Всички те са били олимпийски шампионки.

"Отдавна исках това. Дълги години предлагах на Алина Кабаева да стане президент, но тя отказа. Цял живот съм искала да бъда само треньор и мечтата ми се сбъдна.", каза Винер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети