Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Елитни български спортисти започват подготовка на 13 май в националните спортни бази

Спорт

Елитни български спортисти започват подготовка на 13 май в националните спортни бази

Елитни български спортисти започват подготовка на 13 май в националните спортни бази - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри списък на елитни български спортисти, включени в програмата за олимпийска подготовка, които от 13 май започват тренировки на националните спортни бази в страната. Това стана възможно след като днес Министерството на здравеопазването одобри плана, предложен от ММС за предприетите мерки, с оглед епидемичната обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19.

Високопланинската база „Белмекен“ ще бъде на разположение на националните ни отбори по борба, бокс, плуване, джудо и карате, заедно с техните треньори и длъжностните лица към тимовете. „Спортпалас” във Варна ще бъде използвана от индивидуалните състезателки по художествена гимнастика и отборите по вдигане на тежести, фехтовка, олимпийско таекуондо и бадминтон. В комплекс „Раковски” в София ще бъдат настанени момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и състезатели по спортна гимнастика, а гребните бази в Кърджали и Пчелина ще приемат националите по кану-каяк и гребане.

В спортните центрове ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен. Представителите на отборите и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за коронавирус COVID-19 преди да започнат подготвителните лагери.

Очаква се в понеделник Министерството на здравеопазването да одобри плана за подновяването на футболното първенство в България, предложен от ММС и разработен от Българския футболен съюз.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети