Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Етър победи Арда на "Ивайло"

Спорт

Етър победи Арда на "Ивайло"

Етър победи Арда на Ивайло - Tribune.bg

"Болярите" мечтаят за чудо

Етър мечтае за чудо в Efbet лига, след като постигна първи официален успех през 2024 година при 2:1 над Арда. На стадион "Ивайло" драмата бе пълна, след като победното попадение за домакините падна в 93-ата минута. Негов автор бе финландецът Дидис Пита. Преди това Иван Василев бе извел "виолетовите" точно преди почивката, а Тонислав Йорданов бе изравнил от фаул.

Победата е първа за тима на Станислав Петров от 12 кръга насам, след като за последно новакът в елита повали Ботев Враца със същия резултат в края на октомври.

Първите минути бяха за гостите от Кърджали, като на два пъти Мартин Величков се намесваше решително, избивайки в ъглов удар. 

През първите 30 минути Арда бе отборът, държащ инициативата, но тимът на Николай Киров трудно успяваше да стигне до положение. Постепенно "болярите" започнаха да поглеждат по-уверено към вратата на Господинов, за да дойде краят на първата част, когато домакините удариха първи.

Жарк-Марк Тибуе центрира в наказателното поле, където на първа греда, където Иван Василев засече с крак за 1:0.

Втората част започна със сериозна опасност пред вратата на Арда, където Дидис Пита бе близо да удвои, но ударът му от непосредствена близост намери тялото на бранител в "бяло".

В 50-ата минута от Етър имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Арда, но такава не бе отсъдена.  

В средата на полувремето "болярите" пропуснаха две добри възможности. При втората от тях Крум Стоянов намери Пита, който удари греда.

Само 2 минути по-късно, в 75-ата, гостите изравниха. Тонислав Йорданов стреля коварно от фаул, а топката изненада Мартин Величков и влетя в мрежата му. 

Последваха открити минути, в които и двата тима опитаха да стигнат до попадение. Това се случи в сетния миг на двубоя, когато Атанас Атанасов бе намерен в наказателното поле, последва удар, спасен от Анатолий Господинов, а на празна врата Пита нямаше как да сгреши. 

Въпреки победата, Етър остава на дъното в Първа лига, но вече с 13 точки, на цели 12 от мястото, даващо право на бараж за оставане. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети