Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ето какви са нарушенията на Ман Сити

Спорт

Ето какви са нарушенията на Ман Сити

Ето какви са нарушенията на Ман Сити - Tribune.bg

Вижте подробности

Висшата лига официално обяви разследване на Манчестър Сити за нарушения между годините 2009 и 2018. Медиите в Англия твърдят, че потенциалните нарушения са над 100. 

Санкцията на "гражданите", ако бъдат признати за винови може да е много сериозна, от отнемане на точки до изхвърляне от елита на английския футбол.

Какви правила точно са нарушили Манчестър Сити? По този въпрос Висшата лига е отделила пет различни секции, в които са прегрешенията на тима. Те са разгледани в официалното изявление на Висшата лига.

Твърди се, че клубът е нарушил правилата на лигата, които изискват предоставяне „с най-добра воля“ на „точна финансова информация, която дава вярна и честна представа за финансовото състояние на клуба“. Лигата казва, че необходимата точна финансова информация е свързана с приходите, включително тези от спонсорство.

Вторият набор от изброени нарушения се отнася до предполагаемо нарушаване на правилата, които изискват от клуба ясно и точно да предаде информация относно възнагражденията на мениджъра си, като тези обвинения са свързани със сезони 2009-10 до 2012-13 включително. Мениджър тогава е Роберто Манчини. Вторият набор от предполагаеми нарушения също се отнася до изискванията към клуба да включва пълни подробности за възнагражденията на играчите в съответните договори за сезони 2010-11 до 2015-16 включително.

Третият раздел се занимава с предполагаеми нарушения на правилата на Висшата лига, изискващи от клубовете да спазват разпоредбите на УЕФА за финансов феърплей, между 2013-14 г. и 2017-18 г.

Четвъртият набор от предполагаеми нарушения се отнася до правилата за доходност и устойчивост на Висшата лига през сезони 2015-16 до 2017-18 включително.

И накрая, за клуба се твърди, че е нарушил правилата на лигата, изискващи от клубовете членове да си сътрудничат и да подпомагат Висшата лига при нейните разследвания от декември 2018 г. до днес.

 

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети