Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Европейските шампиони по плажен хандбал във Варна със свой химн

Спорт

Европейските шампиони по плажен хандбал във Варна със свой химн

Европейските шампиони по плажен хандбал във Варна със свой химн - Tribune.bg

Европейските шампионати по плажен хандбал, на които България и Варна ще бъдат домакин в началото на юли вече имат свой химн, създаден от лейбъла на DJ Teddy Georgo – „Ди Джей Юнивърс”. Песента Theo Feat. Teddy Georgo, Galina & Raya – Better Late Then Never (По-добре късно, отколкото никога) ще бъде официално представена в 10 часа в сряда (26 юни) на Южния плаж във Варна, където вече се изграждат кортовете, които ще приемат мачовете на най-добрите европейски отбори по плажен хандбал. В събитието ще участват президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев, DJ Теди Джорджо, генералният секретар на родната централа Теодор Илиев и Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“ в Община Варна. На него медиите ще получат и актуална информация за организацията на Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години и европейския квалификационен турнир за мъже и жени, както и за подготовката на нашите отбори.

Better Late Then Never (По-добре късно, отколкото никога) e песен, създадена специално за първенствата по плажен хандбал в България 2024. Химнът носи енергията и вълнението на този атрактивен спорт и е по идея на президента на БФ Хандбал Росен Добрев и именития български DJ и продуцент  Теди Джорджо, а в реализацията на песента участват и неговите талантливите синове – Теодор и Пламен, известни в музикалните среди, като DJ Theo и DJ Diass.

Женските вокали са дело на две талантливи варненки – Галина и Рая, открития на младия продуцент и DJ – Theo.  Участие в проекта взеха доказани имена в музикалната индустрия на България, сред които популярният китарист и водещ Иван Тишев /TISH3V/, Георги Киров /D-ZASTA/ oт „The House Studios” и Жулиян Станев /JS/ от „SauceKids Studios” - Варна.

След великолепно проведеното и отразено със суперлативи ЕП по плажен хандбал за юноши и девойки, мъже и жени през 2021 година, Европейската централа отново гласува доверие на БФХ и през юли морската ни столица ще приеме две последователни големи събития, в които ще вземат участие общо 56 отбора от 20 държави на Стария континент. Първото е Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години от 4 до 7 юли, а второто – европейски квалификационен турнир за мъже и жени за ЕП през 2025 г., който ще се състои от 11 до 14 юли.

В ЕП по плажен хандбал за девойки ще спорят 18 отбора, които жребият разпредели в 3 групи с по 6 тима. Като домакин на проявата, след попълването на отборите от останалите урни, България си избра място в група В, в която са още съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия.

В юношеската надпревара на първенството на Стария континент ще участват   16 отбора, които бяха разпределени в 4 групи с по 4 тима. България предпочете група А, в която преди това жребият събра тимовете на Унгария, Швеция и Румъния.

В квалификационния турнир при жените във Варна ще спорят 12 отбора. Жребият ги постави в 2 групи с по 6 тима. България си избра група А, в която намериха място отборите на Полша, Украйна, Хърватия, Турция и Швейцария.

Мъжкият ни отбор по плажен хандбал пък ще премери сили със съставите на Норвегия, Франция, Чехия и Малта. Общо 10 ще бъдат участниците в турнира при силния пол, разпределени в 2 групи. Тимът ни предпочете място в група В.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати