Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Европейското по футбол остава в същите градове

Спорт

Европейското по футбол остава в същите градове

Европейското по футбол остава в същите градове - Tribune.bg

Въпреки неяснотите, всички градове остават домакини

УЕФА планира да проведе Европейското първенство по футбол през следващата година в същите 12 града, които трябваше да приемат мачовете и през 2020-а. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на УЕФА.

 
Това са Санкт Петербург, Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Букурещ, Дъблин, Копенхаген, Билбао, Глазгоу, Будапеща и Амстердам. 
 
По-рано Sky Sports съобщи, че шефът на датския футболен съюз Йеспер Мьолер е бил песимист за провеждането на шампионата в Дания, защото през 2021 г. в страната по същото време трябва да се проведат първите етапи на Тур дьо Франс. По програма Копенхаген трябва да бъде домакин на четири мача от Евро 2020, включително среща в груповата фаза с руския отбор.
 
"Евро 2020 е предвидено да се сътои между 11 юни и 11 юли 2021 г. с намерението да се поддържа същият график на мачовете в едни и същи градове. Предварителният график на мачовете обаче не е официално потвърден. УЕФА поддържа контакт с всички 12 града по този въпрос, по-нататъшни съобщения ще бъдат направени при необходимост “, се казва в пресслужбата.
 
Организационните комитети на всички страни, в които ще се проведат мачовете на турнира, трябва да изпратят гаранции на УЕФА за състезанието до 30 април. На 17 март УЕФА реши да отложи Европейското първенство 2020 заради пандемията на коронавирус. Турнирът ще се проведе от 11 юни до 11 юли 2021 г.

Последвайте ни в Google News

 

Етикети УЕФА, Евро 2020

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати