Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Фандъкова: ЦСКА може да построи нов стадион в рамките на сегашния

Спорт

Фандъкова: ЦСКА може да построи нов стадион в рамките на сегашния

Фандъкова: ЦСКА може да построи нов стадион в рамките на сегашния - Tribune.bg
Снимка:

За Столичната община развитието на масовия спорт е приоритет

Столична община и фондация „София – европейска столица на спорта“ разкриха предвидения спортен календар за предстоящата 2020 година, а пред медиите столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ЦСКА може да построи нов стадион, но само в границите на сегашния „Българска армия".

„Фондацията беше създадена, за да подкрепя всякакви инициативи, свързани със спорта и ние сме отворени към партньорство и нови идеи ", посочи Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че футболният ЦСКА може да има нов стадион, ако собствениците на клуба имат възможност да го построят „в чашката на сегашното съоръжение“. „Проектът за нов стадион, обаче, трябва да бъде според наредбите и да остане в местоположението на сегашния „Българска армия"“, разясни столичният кмет.

Йорданка Фандъкова подчерта, че София е жив град, в който хората обичат да спортуват.

„През четирите години, откакто работи фондация „София - европейска столица на спорта" са проведени близо 600 събития, а ако включим и събитията от спортния календар на общината, те стават около 750 за четири години. Имаме все по-активен спортен живот в града. Детският спорт още от най-ранна детска възраст е приоритет за нас, защото дава здраве, колективен и спортен дух. За 10 г. ще завършим изграждането на 20 нови физкултурни салони и училищни спортни зали. В детските градини имаме 78 нови салони и 15 плувни басейни“, категорична е Фандъкова.

Друг приоритет на общината е изграждането на стрийт фитнес съоръжения с помощта на гимнастика Йордан Йовчев.

„Ще ги направим 60 стрийт фитнес площадки и около 30 игрища", заяви кметът на София. Тя уточни, че за фондацията е много важно партньорството със спортните федерации и клубове, които да поемат финансирането и поддръжката на спортните обекти. „Само събитията през тази година са около 200", допълни Фандъкова. Тя отправи специални благодарности за помощта и съдействието, които получава, на евродепутата Андрей Ковачев и на Министерството на младежта и спорта.

„Имаме мечти, но ще ги постигнем стъпка по стъпка, през инвестиции, като разчитаме на подкрепата на Министерството на младежта и спорта“, посочи Фандъкова.  

„Преди пет години започнахме от нулата с идеята да станем европейска столица на спорта. Интересът, който сега го има демонстрира, че сме успели да поставим масовия спорт във фокуса на общественото внимание. Фондацията продължава да организира събития и да подпомага комуникацията между спортните клубове, федерацията, общината, общинският съвет и резултатите се виждат", изтъкна и Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

"В момента заедно с главния архитект на София се подготвят терените за пет нови спортни зали, сред които в Подуене, Лозенец, Слатина“, допълни столичният кмет. Йорданка Фандъкова се ангажира с промяна в някои общински наредби, за да се стимулира публично-частното партньорство на територията на София.  

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати